Taylor Swift breekt met ‘All Too Well (10 Minute Version)’ record in hitlijsten

Taylor Swift staat al wekenlang in alle hitlijsten en verovert alle sociale media. Na de release van haar nieuwste album Red (Taylor’s Version) is iedereen helemaal gek van haar muziek. Vooral de 10-minuten durende versie van haar lied All Too Well lijkt populair. Het lied breekt nu het record van langste lied op nummer één in de hitlijsten.

Dat Taylor Swift niet te stoppen is in tijden van corona, dat werd al eerder duidelijk. Na haar twee albums in 2020 volgden dit jaar haar heruitgebrachte versies van Fearless en Red. Taylor’s version dus. Het is vooral dat laatste album dat met alle aandacht gaat lopen, mede dankzij All Too Well (10 Minute Version). De nieuwe (langere) versie van dat lied is namelijk al wekenlang voer voor iedere TikTokker, tweeter en Taylor Swift-fan. Iedereen trekt zijn eigen conclusies, iedereen schrijft zijn eigen verhalen en iedereen heeft zo zijn of haar vragen bij het verhaal dat erin wordt verteld.

Te lang voor de radio

Nu, bijna 10 jaar na de release van het originele album, leek het Taylor Swift een goed moment om de originele langere versie van All Too Well uit te brengen. Een goede zet, zo bleek uit de luistercijfers en hitlijsten. “Dit was hoe ik het lied origineel had geschreven. Dit was hoe het was. Tot ik het moest inkorten voor de radio. Niemand zou 10 minuten lang naar hetzelfde lied luisteren”, vertelde Swift tijdens een interview bij de Tonight Show with Jimmy Fallon. “Het was sowieso al mijn favoriete lied van dat album, en als later mijn fans me daarin bleken te volgen … dat was fantastisch.”

Nadat Taylor Swift de rechten over haar albums terugwon, is ze meteen begonnen aan het opnieuw opnemen en heruitbrengen van al haar vorige albums. Doordat er geen regels meer waren, besloot de zangeres dat het een perfect moment was om de volledige versie te releasen op Red (Taylor’s Version). En het is een hit. Het nummer brak het record als ‘langste lied op de eerste plaats van de Billboards ooit’ en stoot daarmee Don McLean van de troon. Die stond op nummer één met American Pie.

Taylor’s Version

Dat Taylor’s Version van het nummer zo goed scoort, komt ook door de bijhorende kortfilm en het verhaal achter het nummer. Een verhaal en video waar het internet al wekenlang van smult. Naar aanleiding van de lange versie besloot Swift om een lange videoclip te maken en regisseren. Een film dat het verhaal vertelt van haar relatie met acteur Jake Gyllenhaal en hoe die afliep. Opvallend: het leeftijdsverschil tussen de twee.

In de kortfilm zijn de rollen van Swift en Gyllenhaal voor Dylan O’Brien (30) en Sadie Sink (19). Na de release regende het dan ook aan verbaasde reacties op sociale media. Velen vonden Sink te jong om een romantische relatie te spelen met iemand die elf jaar ouder was dan haar. Volgens anderen was dat juist de hele opzet van de video.

Je hoort het, het internet is er nog niet over uit. Wat we wel weten is dat de volgende Taylor’s Version die van haar album 1989 zal zijn, en dat we ons dus kunnen verwachten aan songs over Harry Styles.

Bekijk hieronder de All Too Well-kortfilm:

Meer
Lees meer...