Muzikale animatiefilm ‘Sing 2’ bevat songs van BTS, Taylor Swift, Billie Eilish, U2 en meer

Volgende maand verschijnt het langverwachte vervolg op de bioscoophit Sing, die draaide rond theatereigenaar Buster Moon, een koala die besloot om een grote zangwedstrijd te organiseren in de hoop zijn theater te kunnen redden van faillissement. De nieuwe trailer van Sing 2 belooft alvast meer spektakel en meer geweldige muziek dan de vorige film. Maar dat kan ook bijna niet anders als de grootste artiesten meewerkten aan de soundtrack van de film.

Sing 2 is het vervolg op Sing, dat in 2016 was uitgekomen. Daarin waren de stemmen te horen geweest van onder andere Matthew McConaughey, Scarlett Johansson en Reese Witherspoon. Het trio speelde de rollen van een koala genaamd Buster Moon, een stekelvarken genaamd Ash en een varken genaamd Rosita.

De fans zijn alvast razend enthousiast voor de bioscooprelease van de sequel, want de film pakt niet enkel uit met een line-up van de populairste acteurs die de stemmen van de personages inspraken, maar ook heel wat grote namen uit de muziekwereld zullen te horen zijn in de film. Zo meldt Collider dat we zullen mogen genieten van de muziek van de gigapopulaire Koreaanse band BTS, maar ook U2, Taylor Swift, Drake, Billie Eilish, The Weeknd, Cardi B en nog veel meer zullen deel uitmaken van de film. U2’s leadzanger Bono sprak ook de stem van een leeuw genaamd Clay Calloway in, wat voor de zanger de allereerste stemrol in een animatiefilm is. De band zelf schreef ook al het eerste nummer voor de film, getiteld Your Song Saved My Life, dat deze week werd uitgebracht.

Sing 2

In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol met entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster (leeuw Clay Calloway aka Bono) ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel. Halsey, Pharrell Williams, Bono (U2), Chelsea Peretti (Brooklyn 99), Bobby Cannavale (Ant-Man), Eric André (The Eric Andre Show) en Letitia Wright (Black Panther) spreken de stemmen van nieuwe personages in. Daarnaast keren Matthew McConaughey (Interstellar), Reese Witherspoon (Legally Blonde, Big Little Lies), Nick Kroll, Taron Egerton (Rocketman, Kingsman: The Secret Service) en Tori Kelly terug.

De Vlaamse stemmen zijn o.a. van Daan Stuyven, Alex Agnew, Rik Verheye, Vicky Florus, Louis Thyssen, Billie Leyers, Walter Baele, Sien Eggers, Katelijne Verbeken en Marc Stroobants.

De film wordt geproduceerd door Illumination, nog bekend als producent van animatiefilms zoals Minions, Despicable Me en The Secret Life of Pets. De sequel is ook weer geschreven en geregisseerd door Garth Jennings.

Bekijk de trailer voor Sing 2 hieronder:

De muzikale animatiefilm Sing 2 verschijnt vanaf 22 december in de bioscoop.

Meer
Lees meer...