Taylor Swift haalt uit naar frontman Blur die zegt dat ze haar liedjes niet zelf schrijft

Dat Taylor Swift een muzikaal genie is, valt niet te betwisten, want hoewel het kan dat haar muziek niet bij iedereen in de smaak valt, zijn haar songwriting-skills onberispelijk. Dat is ook waarom de zangeres niet anders kon dan kwaad en verontwaardigd reageren toen Damon Albarn, de frontman van de band Blur, in een interview liet vallen dat Taylor haar nummers niet zelf zou schrijven.

Damon Albarn, liedjesschrijver en frontman van de band Blur, vertelde recent in een interview met The Los Angeles Times dat veel van de moderne muziek populair is vanwege het “geluid en de houding” erachter in plaats van dat de nummers “goed” zijn.

Beweringen Damon Albarn

Het is daar dat Albarn ook beweerde dat de populaire Shake It Off-zangeres Taylor Swift “niet haar eigen nummers schrijft”, nadat de interviewer opmerkte dat Swift een getalenteerde songwriter is. Toen de interviewer zei dat Swift ook aan verschillende andere nummers meeschrijft, reageerde Albarn: “Dat telt niet. Ik weet wat cowriting is. Cowriting is heel anders dan schrijven. Ik haat niemand, ik zeg alleen dat er een groot verschil is tussen een songwriter en een songwriter die meeschrijft. Dat wil niet zeggen dat het resultaat niet geweldig kan zijn.”

“Echte interessante songwriters zijn Billie Eilish en haar broer”, vervolgde Albarn, “daar voel ik me meer toe aangetrokken dan tot Taylor Swift. Het is gewoon donkerder – minder eindeloos upbeat. Veel meer mineur en vreemd. Ik denk dat ze uitzonderlijk is.”

Reactie Taylor Swift

Swift, die op al haar studioalbums als songwriter wordt genoemd, reageerde op zijn opmerking via Twitter. Ze zei dat ze ooit een fan was van Albarn, maar zelfs als hij haar liedjes niet goed vond, hij haar schrijfwerk niet zo hoefde zwart te maken.

“Ik schrijf AL mijn eigen nummers”, zei Swift. “Jouw beweringen zijn volledig vals en ZO schadelijk.” Swift voegde er nog sarcastisch toe: “PS Ik heb deze tweet helemaal zelf geschreven, mocht je het je afvragen.”

Swift zelf had al eigenlijk niets meer gepost op Twitter sinds december 2021, voordat ze vandaag op 25 januari 2022 direct reageerde op de beweringen van Albarn door zijn account te taggen in haar antwoord.

Nadat Swift terugschoot op Twitter, reageerde Albarn vrijwel meteen met een verontschuldiging. “Ik ben het helemaal met je eens”, twitterde Albarn. “Ik had gewoon een gesprek over songwriting en helaas werd het gereduceerd tot clickbait. Ik verontschuldig me zonder voorbehoud en onvoorwaardelijk. Het laatste wat ik zou willen doen is jouw songwriting zwartmaken. Ik hoop dat je het begrijpt.”

Reacties anderen

Jack Antanoff, die verschillende nummers en albums van Swift heeft geproduceerd, trok ook naar sociale media om de bewering van Albarn te bekritiseren. De Bleachers frontman tweette: “Ik heb Damon Albarn nooit ontmoet en hij is nooit in mijn studio geweest, maar blijkbaar weet hij meer dan de rest van ons over al die liedjes die Taylor schrijft en inbrengt…als je erbij was, cool ga af. Zo niet, misschien je kop houden?”

Countryster Maren Morris verdedigde Swift ook op Twitter en schreef: “Liedjes schrijven met songwriters betekent dat je een songwriter bent.”

Meer
Lees meer...