Taylor Swifts feest ter ere heruitgave album ‘Red’ leidt tot grote corona-uitbraak

Een feestje ter ere van de populaire zangeres Taylor Swift, die onlangs enkele records brak met de heruitgave van haar album ‘Red’ als ‘Taylor’s Version, blijkt een superverspreider te zijn geweest. Het evenement vond vorige week vrijdag 10 december plaats in Sydney, Australië waar zo’n 600 fans op aanwezig waren. Bijna 100 daarvan zouden nu positief hebben getest op het coronavirus.

Minstens 97 fans die vorige week vrijdag aanwezig waren op een feestje in Sydney, Australië, ter ere van de heruitgave van Taylor Swifts album ‘Red’, testten positief op Covid-19. De Australische autoriteiten roepen alle aanwezigen nu op om zich te laten en te isoleren, aangezien in sommige gevallen er blijkbaar sprake was van een besmetting met de zorgwekkende omikronvariant. Taylor Swift zelf was niet aanwezig op het evenement, meldt NBC News.

“Zorgwekkende locatie”

Het Australische ministerie van Volksgezondheid gaf een dringende waarschuwing af op donderdag 16 december, nadat het op de hoogte werd gesteld van een “zorgwekkende locatie” in Sydney. Daar zou er sprake zijn geweest van bijna 100 coronabesmettingen. De organisatie van het feest zei “dringend contact op te nemen” met minstens 600 mensen die via een QR-code hadden ingecheckt op het evenement.

Iedereen die aanwezig was op de ‘On Repeat: Taylor Swift Red Party’ in het Metro Theatre op vrijdag 10 december wordt dus beschouwd als een “nauw contact” van een besmet persoon en “moet onmiddellijk worden getest en moet gedurende de 7 dagen worden geïsoleerd”. Ook alle huishoudelijke contacten van de aanwezigen op het evenement zouden zich moeten laten testen en wordt gevraagd om zichzelf te isoleren, totdat een negatief resultaat is ontvangen door iedereen in het huishouden.

Het ministerie van Volksgezondheid vroeg ook dat de bredere gemeenschap zich inspant om “ervoor te zorgen dat andere potentiële aanwezigen zich bewust zijn van dit advies.” In de nasleep van het incident zei het Australische ministerie dat het “iedereen wilde herinneren aan het belang van het handhaven van coronaveilige praktijken, aangezien de meeste besmettingen nu vooral op sociale evenementen tijdens de feestdagen optreden. Iedereen moet waakzaam blijven wanneer hij feest viert met familie, vrienden en collega’s en moet geen sociale functies bijwonen als ze symptomen hebben”, klinkt het. Zo zouden zelfs de boetes voor het niet naleven van de isolatie-, test- en quarantaineregels in Australië duurder worden.

‘Red (Taylor’s Version)’

Taylor Swift besloot haar succesvolle album ‘Red’ uit 2012 opnieuw uit te brengen, maar nu met tussen haakjes ‘Taylor’s Version’ bij. De zangeres raakte namelijk jammer genoeg de muziekrechten op haar originele zes platen kwijt in een langdurige rechtszaak met platenlabel Big Machine van Scooter Braun. Swift brengt nu al die nummers nogmaals uit, dit keer onder haar eigen naam, wat wil zeggen dat alle inkomsten ook richting haar zullen gaan deze keer. Hiermee hoopt ze dat de waarde van de oude, originele nummers zal kelderen.

Meer
Lees meer...