Coachella 2022 maakt line-up bekend: Harry Styles, Billie Eilish en Ye headliners; ook Stromae op programma

Het Amerikaanse festival Coachella heeft de line-up voor de editie van 2022 bekendgemaakt. Harry Styles, Billie Eilish en Ye zijn op 15, 16 en 17 en 22, 23 en 24 april telkens de headliner. Daarnaast is van Belgische kant Stromae aanwezig.

Maar liefst vier keer moest Coachella door de coronacrisis verzet worden en uiteindelijk kon het festival zowel in 2020 als in 2021 niet doorgaan. Maar in juni vorig jaar maakte de organisatie bekend dat er in 2022 wel een editie zal komen. Zoals elk jaar vindt het festival plaats op twee opeenvolgende weekends, namelijk 15 tot 17 april en 22 tot 24 april 2022.

Toch waren de problemen voor Coachella nog niet voorbij. Travis Scott zou het festival namelijk headlinen, maar na het drama op zijn eigen festival Astroworldwaar tien mensen om het leven kwamen – besloot Coachella hem te vervangen op hun programma. Frank Ocean, die headliner was voor de afgelaste editie van 2020, zegde zelf af. Hij keert pas terug in 2023.

Harry Styles, Billie Eilish en Ye

Uiteindelijk wist Coachella toch drie heel grote namen te strikken voor hun affiche. Harry Styles is headliner op de twee vrijdagen. Diezelfde dag komen ook onder andere Lil Baby, Phoebe Bridgers, Daniel Caesar, Carly Rae Jepsen en Big Sean.

De zaterdagen wordt de avond afgesloten door Billie Eilish. Daarvoor kan je onder andere kijken naar Flume, Megan Thee Stallion, Disclosure, 21 Savage, Rich Brian, Caribou, Dixon en onze eigen Stromae. Die brengt in maart zijn nieuw album uit – met daarop de al geloste nummers Santé en L’Enfer – en begint daarna dus aan een tournee.

Het festival sluit beide weekends af met Ye – vroeger bekend als Kanye West – op de main stage. Diezelfde dagen staat ook onder andere Doja Cat, Joji, Jamie xx, Run the Jewels, Karol G, Finneas, Ari Lennox, Fatboy Slim en Måneskin op het podium.

Meer
Lees meer...