Stromae lost nu ook officiële videoclip voor ‘L’enfer’

Stromae heeft nu ook een videoclip van z’n nieuwe nummer L’enfer op de wereld losgelaten. Het is het tweede nummer dat te vinden zal zijn op het nieuwe album van de Belgische zanger dat in maart 2022 zal verschijnen. In het najaar van 2021 bracht Stromae al Santé uit.

Enkele dagen geleden verraste Stromae de kijkers van het journaal van de Franse zender TF1 door tijdens zijn interview z’n gloednieuwe nummer L’enfer live te brengen. Z’n optreden was ingetogen en emotioneel, zoals het nummer ook is. En ook de videoclip blinkt uit in eenvoud.

L’enfer

In L’enfer zingt Stromae over zijn eigen donkere gedachten tijdens de afgelopen jaren. De zanger, die eigenlijk Paul Van Haver heet, kreeg te maken met ernstige complicaties na het nemen van medicatie tegen malaria. Daardoor kon hij jarenlang niet optreden en dat was een eenzame periode uit z’n leven.

In die periode staken donkere gevoelens de kop op bij de zanger. Die veroorzaakten ook zelfmoordgedachten en die bespreekt Stromae in het nummer L’enfer. In het refrein zingt Stromae zo letterlijk: “Ja, ik heb vaak zelfmoordgedachten gehad. En ik ben daar niet fier op. Soms lijkt het alsof het de enige manier is om hen het zwijgen op te leggen, de gedachten die van m’n leven een hel maakten.”

Videoclip

De videoclip van L’enfer is net zoals het optreden van Stromae tijdens het TF1-journaal heel ingetogen en intiem. De clip begint met een close-up van het oog van Stromae, later zoomt de camera uit terwijl hij z’n nummer brengt. We zien hoe Stromae in een enorme lege kamer op een krukje zit, wat een verwijzing vormt naar de eenzaamheid die hij de afgelopen jaren voelde.

De clip is eenvoudig en de focus ligt volledig op de zanger, waardoor het persoonlijke aspect van het nummer nog meer duidelijk wordt. L’enfer is het tweede nummer van ‘Multitude’, het derde studioalbum van Stromae, dat op 4 maart 2022 verschijnt.

Bekijk hier de videoclip van L’enfer.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...