Stromae lost zonder aankondiging eerste single in zes jaar: ‘Santé’, videoclip om 18 uur

Na een pauze van meer dan zes jaar is Stromae terug. De Belgische singer-songwriter loste vandaag – zonder enige aankondiging – zijn nieuwe single Santé. Het is opnieuw een nummer met de typische sound van Stromae, waarmee hij duidelijk maakt dat hij terug is om de hitlijsten te veroveren.

Paul Van Haver, aka Stromae, heeft zijn eerste nieuwe single in zes jaar tijd op de wereld losgelaten. Het gaat om een nummer met de titel Santé dat opnieuw dansbaar is, maar een diepere betekenis meedraagt in de songtekst.

Santé

Santé is een toost op werknemers in jobs die vaak over het hoofd worden gezien, maar onmisbaar zijn binnen de samenleving. Daarnaast betekent santé in het Frans ook gezondheid, dus maakt Stromae van die woordspeling gebruik door te zingen “santé à ceux qui n’en n’ont pas“. Een toost dus op de mensen die niet gezond zijn en een toost op zij die zelden gevierd worden.

De cover van de single toont een soort tutorial voor een choreo, die zullen we waarschijnlijk te zien krijgen in de videoclip van het nummer. Stromae liet al weten via Twitter dat de videoclip om 18 uur vanavond zal verschijnen op YouTube.

Beluister hier Santé:

Werchter Boutique

Eerder dit jaar waren er al geruchten dat Stromae dit najaar met nieuw werk zou komen. Het Franse Paris Match schreef toen dat het derde album van Stromae klaar was en nog in de herfst van dit jaar verschijnen. Samen met het nieuwe album zou de zanger dan ook meteen een nieuwe tour aankondigen.

Vorige week werd bekend dat Stromae de headliner is voor Werchter Boutique 2022. Daardoor waren er al vermoedens dat de Belg wel degelijk dit jaar nog met nieuw werk zou komen, zoals eerder al geschreven werd door het Franse Paris Match. Volgens hen was het nieuwe album van Stromae al begin dit jaar klaar en zou het in de herfst van 2021 verschijnen. Nu we een eerste single hebben, lijkt dat inderdaad mogelijk.

Wie Stromae volgend jaar live aan het werk wil zien, kan tickets kopen voor Werchter Boutique. Deze zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 92 euro. Voorlopig is Stromae de enige naam op de affiche. Wie nog een ticket heeft voor het afgelaste Werchter Boutique 2020 kan dat laten omboeken naar 2022.

Meer
Lees meer...