Stromae is terug! Bevestigt komst naar Werchter Boutique 2022

Stromae komt terug! Na een pauze van meer dan zes jaar zal de zanger volgend jaar op het podium van Werchter Boutique staan als headliner.

Het is ondertussen zes jaar geleden dat Stromae op een podium te vinden was. Maar daar brengt hij volgend jaar verandering in. Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, zal op 19 juni 2022 te zien zijn als headliner op het podium van Werchter Boutique.

Albumgeruchten

Eerder dit jaar waren er al geruchten dat Stromae dit najaar met nieuw werk zou komen. Het Franse Paris Match schreef toen dat het derde album van Stromae klaar was en nog in de herfst van dit jaar verschijnen. Samen met het nieuwe album zou de zanger dan ook meteen een nieuwe tour aankondigen.

Van het album hebben we voorlopig nog niets gehoord, maar de eerste concertdatum hebben we alvast wel. Daardoor lijkt het ook niet vreemd dat we inderdaad binnenkort nieuw werk mogen verwachten van Stromae.

Tickets voor Werchter Boutique 2022 zijn vanaf woensdag 13 oktober om 10.00 uur te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 92 euro. Voorlopig is Stromae de enige naam op de affiche. Wie nog een ticket heeft voor het afgelaste Werchter Boutique 2020 kan dat laten omboeken naar 2022.

Malaria

Stromae kreeg in 2015 te maken met complicaties nadat hij tijdens zijn tour het antimalariamiddel Lariam moest innemen. Doordat hij last kreeg van angstaanvallen en hallucinaties besloot hij om het rustiger aan te doen. In 2016 liet hij dan ook weten dat hij z’n muziekcarrière on hold zette.

In de jaren daarna maakte hij nog sporadisch muziek, maar een volledig album kwam er niet meer. Zo werkte Stromae in februari 2018 nog samen met de Franse rapper Orelsan voor het nummer La Pluie. In april 2018 maakte hij het nummer Défiler ter ondersteuning van zijn kledinglijn. Voor de video van dat nummer kreeg hij dat jaar de MIA voor beste videoclip. In november 2019 werkte hij samen met de Britse band Coldplay voor het nummer Arabesque. Ondertussen werkte hij ook aan videoclips voor andere artiesten, waaronder de videoclips van IDGAF van Dua Lipa en hostage van Billie Eilish.

Recent groeide een remix van het nummer Alors On Danse van Stromae nog uit tot een hit op TikTok. Mensen over de hele wereld gebruikten het nummer als onderdeel van een trend op de app.

Meer
Lees meer...