Left Right
scrollTop top

Stromae zou dit jaar nog nieuwe muziek uitbrengen


Stromae
© Isopix

Stromae zou in de herfst van dit jaar met nieuwe muziek komen. Volgens het Franse Paris Match zou het volgende album van de Belg klaar zijn en zal het dus binnen enkele maanden kunnen verschijnen. Ook zou Stromae dan opnieuw beginnen touren.

Er zijn opnieuw geruchten dat Stromae zou werken aan nieuwe muziek. Het is ondertussen zeven jaar geleden dat de Belg nog nieuwe muziek uitbracht. Sindsdien zat hij niet stil, zo lanceerde hij zijn eigen kledinglijn en maakte hij videoclips voor andere artiesten. Eerder liet hij al weten dat hij “wanneer de tijd daar rijp voor was” met nieuwe muziek zou komen en dat moment zou er wel eens snel kunnen komen.

Album in de herfst

Volgens het Franse Paris Match zou het derde album van Stromae namelijk klaar zijn en al in de herfst van dit jaar verschijnen. Samen met het nieuwe album zou de zanger dan ook meteen een nieuwe tour aankondigen.

Live Nation staat alvast te springen voor de concerten van de Belg. “Er wordt over de hele wereld gevraagd naar een tour van Stromae. Komende zomer zou hij op vier of vijf Franse festivals staan”, klinkt het bij Angelo Gopee van de Franse tak van Live Nation.

Malaria

Stromae kreeg in 2015 te maken met complicaties nadat hij tijdens zijn tour het antimalariamiddel Lariam moest innemen. Daardoor besliste hij om het rustiger aan te doen. In 2017 liet hij dan ook weten dat hij z’n muziekcarrière on hold zette.

In de jaren daarna maakte hij nog sporadisch muziek, maar een volledig album kwam er niet meer. Zo werkte Stromae in februari 2018 nog samen met de Franse rapper Orelsan voor het nummer La Pluie. In april 2018 maakte hij het nummer Défiler ter ondersteuning van zijn kledinglijn. Voor de video van dat nummer kreeg hij dat jaar de MIA voor beste videoclip. In november 2019 werkte hij samen met de Britse band Coldplay voor het nummer Arabesque.

Nieuw werk

Eind vorig jaar liet Stromae in een interview met het Franse Libération nog weten dat hij met nieuw werk zal komen. “Op een gegeven moment zal er een album komen, maar ik heb nog niet echt een datum.” Maar nu lijkt dat moment dan toch te zijn gekomen.

In het interview voegde Stromae er nog aan toe dat muziek altijd een deel van zijn leven is gebleven. “Ik ben ook nooit echt gestopt, behalve in een tijd dat het echt niet goed met mij ging. Ik ben elke dag met muziek bezig, ik werk met en voor anderen.”

Op dit moment is een remix van het nummer Alors On Danse van Stromae uitgegroeid tot een hit op TikTok. Mensen over de hele wereld gebruiken het nummer als onderdeel van een nieuwe trend op de app.Vole


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…