Stromae werkt na 7 jaar aan nieuwe muziek

Het is al zeven jaar geleden dat Stromae nieuwe muziek uitbracht, maar aan dat lange wachten lijkt nu snel een einde te komen. Stromae is namelijk aan het werken aan nieuwe muziek. Een datum heeft hij wel nog niet.

Ja, het is echt al geleden van ‘Racine Carrée’ uit 2013 dat Belgische trots Stromae nog met nieuwe muziek op de proppen kwam. Sindsdien is hij op muzikale pauze en focust hij vooral op zijn modelijn. Hij regisseerde enkele jaren geleden wel nog de videoclip voor het nummer IDGAF van Dua Lipa. Maar nu zou hij opnieuw met eigen muziek komen.

Stromae

Stromae kreeg in 2015 te maken met complicaties nadat hij tijdens zijn tour het antimalariamiddel Lariam moest innemen. Daardoor besliste hij om het rustiger aan te doen. In 2017 liet hij dan ook weten dat hij z’n muziekcarrière on hold zette.

In de jaren daarna maakte hij nog sporadisch muziek, maar een volledig album kwam er niet meer. Zo werkte Stromae in februari 2018 nog samen met de Franse rapper Orelsan voor het nummer La Pluie. In april 2018 maakte hij het nummer Défiler ter ondersteuning van zijn kledinglijn. Voor de video van dat nummer kreeg hij dat jaar de MIA voor beste videoclip. In november 2019 werkte hij samen met de Britse band Coldplay voor het nummer Arabesque.

Nieuw werk

En nu liet Stromae in een interview met het Franse Libération weten dat hij met nieuw werk zal komen. “Op een gegeven moment zal er een album komen, maar ik heb nog niet echt een datum.”

We zullen waarschijnlijk dus wel nog eventjes geduld moeten hebben, maar Stromae heeft de muziekwereld alvast niet definitief vaarwel gezegd. “Ik ben ook nooit echt gestopt, behalve in een tijd dat het echt niet goed met mij ging. Ik ben elke dag met muziek bezig, ik werk met en voor anderen.”

Meer
Lees meer...