Stromae lost nieuw nummer ‘L’enfer’ over eigen donkere gedachten tijdens journaal TF1

Stromae is terug van weggeweest en dat heeft hij nog een keer duidelijk gemaakt. Zondagavond was hij te gast in het journaal van de Franse zender TF1. Daar beantwoordde hij vragen van het nieuwsanker Anne-Claire Coudray. Op het einde van het interview kregen de kijkers een verrassing van jewelste. In de vorm van het nieuwe nummer L’enfer.

Stromae was gisterenavond, op zondag 9 januari 2022, te gast in het journaal van de Franse zender TF1. Het was zijn eerste televisie-interview in zeven jaar en het werd er eentje dat niemand snel zal vergeten.

Journaal

In het interview met Anne-Claire Coudray sprak Stromae, die eigenlijk Paul Van Haver heet, over de afgelopen zeven jaar. Die waren allesbehalve makkelijk voor de zanger, die te maken kreeg met ernstige complicaties na het nemen van medicatie tegen malaria. Vorig jaar kwam hij onverwacht terug met het nummer Santé. Vanaf maart gaat hij opnieuw toeren en deze zomer zal hij te zien zijn op verschillende festivals.

In de laatste vraag van het interview vroeg Coudray Stromae of hij steun haalde uit muziek toen hij zich eenzaam voelde in de afgelopen jaren. Stromae beantwoordde die vraag op een manier die je alleen van hem kan verwachten. Door zijn nieuwe nummer live te brengen tijdens het journaal. Hij zingt het nummer vanop zijn stoel terwijl hij geëmotioneerd in de camera kijkt. Het is een beklijvend televisiemoment waarover waarschijnlijk nog lang gesproken zal worden.

L’enfer

Het nieuwste nummer van Stromae, dat z’n debuut kreeg tijdens het journaal, heet L’enfer en beantwoordt perfect de vraag of hij steun haalde uit muziek op z’n donkerste momenten. Het nummer gaat namelijk over de zelfmoordgedachten waarmee Stromae tijdens de afgelopen jaren worstelde. Hij schreef die van zich af in het nummer L’enfer, wat letterlijk “de hel” betekent.

In het refrein zingt Stromae zo letterlijk: “Ja, ik heb vaak zelfmoordgedachten gehad. En ik ben daar niet fier op. Soms lijkt het alsof het de enige manier is om hen het zwijgen op te leggen, de gedachten die van m’n leven een hel maakten.”

L’enfer is het tweede nummer van ‘Multitude’, het derde studioalbum van Stromae, dat op 4 maart 2022 verschijnt.

Bekijk hier de indrukwekkende live-performance van L’enfer:

Het volledige nummer (de intro zat niet in het live-optreden) hoor je hier:

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...