Tory Lanez riep “dance b*tch” voor hij Megan Thee Stallion in de voet schoot

In juli 2020 liet Megan Thee Stallion weten dat ze in haar voet geschoten werd door Tory Lanez. Op dit moment is het proces rond die schietpartij aan de gang en daarbij zijn enkele details bekendgemaakt over het incident. Zo getuigde een agent dat Lanez “dance b*tch” riep naar Megan Thee Stallion voor hij het vuur opende.

Het proces rond het schietincident waarbij rapper Tory Lanez zijn collega-rapper Megan Thee Stallion in de voet schoot, is op dit moment aan de gang in de rechtbank van Los Angeles. Het incident vond plaats in juli 2020 na een feestje bij Kylie Jenner. Aanvankelijk zei Megan dat ze zich bezeerd had aan glas, maar later vertelde ze dat Tory Lanez haar in de voet had geschoten.

“Dance b*tch”

Ryan Stogner, een detective van de politie van Los Angeles, getuigde in de rechtbank dat Tory Lanez “dance b*tch” riep naar Megan Thee Stallion voor hij naar haar voeten schoot. “Toen Megan uit de wagen stapte, hoorde ze Mr. Peterson (zoals Lanez officieel heet, nvdr.) allerlei dingen naar haar hoofd slingeren. Eén daarvan was ‘dance b*tch‘, waarna hij op haar begon te schieten met z’n geweer.”

Het feit dat Tory Lanez dit riep naar Megan Thee Stallion voor hij het vuur opende, toont dat hij bewust schoot en dat het dus zeker niet ging om een ongeval. Wel maakte Stogner duidelijk dat Lanez dronken was. De twee kwamen terug van een feestje bij Kylie Jenner toen ze ruzie kregen. Megan stapte toen uit de auto, waarna Lanez begon te roepen en uiteindelijk op haar schoot. “Megan voelde onmiddellijk de pijn in haar voet, zag het bloed en viel op de grond. Daarna kroop ze richting een huis.” In de rechtbank werden vervolgens ook camerabeelden getoond die de woorden van Stogner bevestigden.

Omkopen

Na het incident vertelde Megan Thee Stallion aanvankelijk dat ze zich verwond had door glas. Het was pas later dat ze toegaf dat ze in haar voet was geschoten en nog later deelde ze dat de dader Tory Lanez was. Megan verklaarde eerder al dat ze dat deed door het “politieke klimaat” op dat moment. Ze verwees daarmee naar de moord op George Floyd en de Black Lives Matter-protesten. Megan was bang dat de politie Lanez zou neerschieten als ze wisten dat hij een wapen had.

Stogner vertelde dat Lanez probeerde om Megan na het incident om te kopen, zodat ze niets zou zeggen over de schietpartij. Lanez was namelijk voorwaardelijk vrij op het moment van de feiten. Megan ontkent dat ze geld aangenomen heeft van Lanez om de feiten te verzwijgen. “Ik was heel bang. Want het was net ten midden van alle protesten. De politie vermoordde iedereen zonder reden. Ik dacht: ‘Ik kan niet geloven dat je denkt dat ik geld zou willen. Je hebt me net neergeschoten’.” De advocaten van Lanez ontkennen dat de rapper Megan ooit geld heeft aangeboden in ruil om te zwijgen.

Meer
Lees meer...