BTS en Megan Thee Stallion brengen dan toch samen ‘Butter’ in uitverkocht stadium

Na twee jaar zonder optredens voor publiek heeft de Zuid-Koreaanse boysband BTS er nu z’n eerste twee optredens in het SoFi Stadium in Los Angeles opzitten. Voor dat tweede optreden had het zevental een grote verrassing in petto voor hun fans. Megan Thee Stallion was namelijk van de partij om voor de eerste keer samen de wereldhit Butter te brengen.

Normaal hadden we tijdens de American Music Awards twee primeurs van BTS gekregen. De Zuid-Koreaanse boysband ging samen met Coldplay hun nummer My Universe brengen en samen met Megan Thee Stallion haar remix van de megahit Butter. Maar op het laatste moment moest Megan Thee Stallion om persoonlijke redenen afzeggen en brachten de zeven leden van BTS hun nummer alleen. Daarom hadden we nog steeds geen liveversie van de samenwerking te horen gekregen. Tot nu.

‘Permission To Dance On Stage’

Op 27 en 28 november en 1 en 2 december staat BTS in het SoFi Stadium in Los Angeles. De Zuid-Koreaanse boysband speelt daar voor vier uitverkochte stadiums en is zo de eerste artiest ooit die erin slaagt om het stadium vier avonden uit te verkopen. Tijdens de vier concerten zullen in totaal zo’n 200.000 fans de groep aan het werk zien. En voor de fans op avond twee was er een bijzondere verrassing.

Tijdens het nummer Butter verscheen Megan Thee Stallion namelijk om haar deel van het nummer te brengen. Toen Megan verscheen ging het volledige stadium uit z’n dak want zij kregen nu de primeur om de remix als eersten live te horen.

Na afloop tweette Megan ook enthousiast over het optreden. “Gisteren was EVERYTHING. Bedankt aan m’n vrienden van BTS om me uit te nodigen.”

Butter feat. Megan Thee Stallion

De release van Butter feat. Megan Thee Stallion verliep niet zonder problemen. Het management van de zangeres probeerde namelijk de release van het nummer tegen te houden. Daarom trok ze in de week van de geplande release naar de rechter om haar eigen label 1501 Certified Entertainment en diens CEO Carl Crawford aan te klagen. Het label was van mening dat de samenwerking nefast zou zijn voor de carrière van Megan Thee Stallion.

De rechtbank gaf Megan gelijk en op vrijdag 27 augustus 2021 verscheen Butter feat. Megan Thee Stallion. Het nummer werd, in tegenstelling tot wat 1501 Certified Entertainment dacht, een succes en haalde (opnieuw) de eerste plaats op de Billboard Hot 100.

Beluister het nummer hier:

J-hope, Jimin en Jung Kook van BTS (3J) deelden ook al een choreo op het vers van Megan Thee Stallion:

Meer
Lees meer...