BTS en Coldplay lossen gezamenlijke single ‘My Universe’ en lijken meteen een hit te pakken te hebben

De langverwachte samenwerking tussen de Zuid-Koreaanse boyband BTS en de Britse rockgroep Coldplay is eindelijk gereleaset. De single My Universe lijkt bij de fans van beide bands in de smaak te vallen en wordt dus ongetwijfeld een grote hit.

De geruchten over een collab tussen Coldplay en BTS dateren al van eind februari van dit jaar. Toen coverde het Koreaanse zevental namelijk het nummer Fix You van Coldplay voor hun ingetogen optreden in de iconische MTV Unplugged-studio. Niet veel later liet zanger Chris Martin weten een grote fan te zijn van de versie die BTS van zijn nummer maakte. Meer heeft de ARMY, de fans van BTS, niet nodig om te beginnen speculeren.

Toen de zanger enkele maanden later naar Zuid-Korea reisde ondanks de verplichte quarantaine van twee weken en andere strenge coronamaatregelen werd duidelijk dat er deze keer wel degelijk iets op poten stond. Toch duurde het nog tot halverwege september voor beide groepen hun samenwerking officieel aankondigden.

My Universe

Meteen kreeg de single ook een naam: My Universe. Het nummer is deels in het Koreaans, waarbij RM, SUGA en j-hope van BTS meeschreven aan het nummer samen met Coldplay. Uiteindelijk zal het terug te vinden zijn op het album ‘Music of the Spheres‘ van Coldplay, dat op vrijdag 15 oktober verschijnt. Op het lied zelf moesten we gelukkig minder lang wachten. Vandaag verscheen My Universe namelijk op alle mogelijk streamingplatformen. Daar wist het – zoals gebruikelijk bij BTS – de eerste uren al miljoenen streams te verzamelen.

BTS deelde een korte video van tijdens de productie

Meer
Lees meer...