Coldplay kondigt nieuw album aan en lost vrijdag single ‘Coloratura’

Coldplay heeft dinsdag aangekondigd dat het in oktober met een nieuw album komt. Daarop zal de meest recente release van de Britse band, Higher Power, te vinden zijn, net als elf gloednieuwe nummers. En vijf van die nummers hebben een titel die bestaat uit één simpele emoji.

Met een teaser video maakte Coldplay de komst van het nieuwe album ‘Music of the Spheres’ aan. Dat wordt het negende album van de groep en zal volledig in het teken staan van het heelal.

‘Music of the Spheres’

‘Music of the Spheres’ zal verschijnen op 15 oktober 2021 en twaalf nummers tellen. Eentje daarvan kennen we al. Het gaat namelijk om het nummer Higher Power, dat vorige maand verscheen. Daarnaast zijn er dus nog elf nieuwe nummers en op één daarvan moeten we niet lang meer wachten. Coloratura verschijnt namelijk al op vrijdag 23 juli. In september zal nog een nummer van het album verschijnen.

Coldplay maakte samen met de aankondiging al de titels van de twaalf nummers op het album bekend. Daarbij valt op dat vijf van de titels enkel bestaan uit een emoji. Het gaat om 🪐, , ❤️, 🌎, en . De nummers met titels met woorden zijn Higher Power, Humankind, Let Somebody Go, People of the Pride, Biutyful, My Universe en Coloratura. In de teaser van het album zijn al deze nummers al kort te horen in een instrumentale versie.

Bekijk hier de setlist van Music of the Spheres:

  1. 🪐
  2. Higher Power
  3. Humankind
  4. Let Somebody Go
  5. ❤️
  6. People of the Pride
  7. Biutyful
  8. 🌎
  9. My Universe
  10. Coloratura

Samenwerking met BTS?

Er doen al langer geruchten de ronde dat Coldplay heeft samengewerkt met BTS. Sinds BTS Fix You van Coldplay coverde, toonde Chris Martin zich een fan van de groep. Zo liet hij in verschillende interviews al weten dat hij onder de indruk was van de cover van Fix You en ook het andere werk van de boyband kan smaken. De geruchten werden aangewakkerd toen Chris Martin enkele maanden geleden afzakte naar Zuid-Korea (toen de coronamaatregelen daar nog inhielden dat je 14 dagen in quarantaine moest verblijven in een hotel). Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat de frontman van Coldplay zonder speciale reden naar het Aziatische land reisde.

Eerder deze maand verscheen op de website MatchLyrics de songtekst van het nummer My Universe dat een samenwerking zou zijn tussen Coldplay en BTS. En op het komende album van Coldplay is dus wel degelijk een nummer met de titel My Universe te vinden. BigHit Music, het agentschap van BTS, reageerde al op de geruchten met de vage boodschap: “Het is moeilijk om dit nieuws te bevestigen.” Het wordt dus nog afwachten of My Universe wel degelijk een samenwerking is met de Koreaanse boyband.

Bekijk hier de album trailer:

Meer
Lees meer...