BTS ontroert bij ‘MTV Unplugged’ met ingetogen cover van ‘Fix You’ van Coldplay

De Koreaanse boysband BTS was deze week uitgenodigd door MTV voor een MTV Unplugged-sessie. Het zevental bracht enkele nummers van hun meest recente album ‘BE’, maar verraste ook met een cover van Fix You van Coldplay.

De MTV Unplugged-studio was eerder al het toneel voor groepen als Nirvana en Pearl Jam, maar nu mochten zeven Zuid-Koreaanse mannen het beste van zichzelf geven in het legendarische programma. We hebben het dan natuurlijk over de populaire boysband BTS. Zij brachten een mix van nummers, waaronder ook het wondermooie Fix You van Coldplay.

Fix You

Hoewel je bij het horen van BTS waarschijnlijk denkt aan de indrukwekkende choreografieën en uptempo beats, koos de groep ervoor om een cover te brengen van een traag nummer. De keuze viel daarbij op Fix You van de Britse band Coldplay. BTS bracht een ingetogen en meerstemmige versie van het nummer, waarbij ook de rappers van de groep hun zangtalent bovenhaalden.

Coldplay zelf is duidelijk ook fan van de cover van de Koreaanse boysband. De Britse band haalde z’n beste Koreaans boven om BTS een compliment te geven. De band deelde de cover van BTS via sociale media met de boodschap “아름다운”, wat “mooi” betekent in het Koreaans.

Beluister hier de cover van Fix You door BTS:

BTS bracht ook een aantal van hun eigen hits:

Lees ook:

(fc)

Meer
Lees meer...