BTS deze maand te gast bij ‘MTV Unplugged’

BTS is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste boysband ter wereld. En daarom heeft MTV ze ook uitgenodigd om in MTV Unplugged een livesessie te brengen. Die zal verschijnen op dinsdag 23 februari.

Wie denkt aan MTV Unplugged denkt waarschijnlijk al snel aan de legendarische livesessies van Nirvana en Pearl Jam. Maar binnenkort is het de beurt aan zeven jonge Koreanen om live het beste van zichzelf te geven. BTS zal namelijk eind deze maand te zien zijn in het programma.

BTS

Ondanks de uitbraak van het coronavirus en de geschrapte wereldtournee heeft BTS er toch een indrukwekkend jaar op zitten. Zo braken ze records met hun single Dynamite, keken bijna een miljoen fans live naar hun online concert en hadden ze hun eerste Grammy-nominatie te pakken.

Door dat topjaar mogen ze zich nu zonder enige twijfel de grootste boysband van het moment noemen. En dus vond MTV het tijd om de groep uit te nodigen voor een livesessie in MTV Unplugged.

MTV Unplugged

De aflevering van MTV Unplugged met BTS zal uitgezonden worden op dinsdag 23 februari. MTV maakte het nieuws bekend met een eerste teaser, waarin BTS in vier verschillende sets te zien is. De groep zal dus al zeker vier verschillende nummers brengen, waarbij het ook zou gaan om een cover van een nummer van een andere artiest.

https://twitter.com/mtvbe/status/1359140040149000201?s=21

BTS is de eerste K-popgroep die te zien zal zijn in MTV Unplugged en zal dus ook als eerste artiest ooit in het Koreaans zingen tijdens de livesessie. We zullen natuurlijk ook een heel ander optreden te zien krijgen dan wat we van de groep gewoon zijn. Geen indrukwekkende choreografieën dus deze keer, maar een stripped down versie van enkele nummers waarbij het zang- en raptalent van de leden perfect naar boven zal komen. In de korte teaser is ook al te zien dat BTS zal optreden met een liveband in een kamer waar al hun gouden platen aan de muur hangen. En dat zijn er een heleboel.

Enkele maanden geleden was BTS ook al te gast bij Tiny Desk Concerts van NPR. Daar toonden ze al wat ze met een liveband in hun mars hebben.

MTV Unplugged met BTS is in België te zien op MTV in de nacht van 23 op 24 februari om 3 uur. Of op 24 februari om 23 uur.

Meer
Lees meer...