Grammy-nominaties: Beyoncé winnaar met 9 nominaties, voor Dua Lipa, Taylor Swift en Roddy Ricch

De nominaties voor de prestigieuze muziekprijzen Grammy’s zijn gisterenavond bekendgemaakt. Beyoncé is daarbij de grote winnaar met maar liefst negen nominaties. Dua Lipa, Taylor Swift en Roddy Ricch volgen met 6 nominaties. Opvallend is ook dat de Zuid-Koreaanse groep BTS voor het eerst een nominatie in de wacht sleept voor een van de belangrijkste categorieën. Op 31 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

Beyoncé blijft duidelijk de Queen of Pop. In het verleden sleepte ze al 79 nominaties voor de Grammy Awards in de wacht en wist ze 24 beeldjes te winnen. Ook dit keer krijgt ze maar liefst 9 nominaties. Vooral de nummers Black Parade en Savage (met Megan Thee Stallion) vielen in de smaak.

Als Beyoncé 3 van haar nominaties weet te verzilveren evenaart ze Alison Krauss – bekend van Union Station – als meest gelauwerde vrouwelijke artieste ooit op de Grammy’s.

Dua Lipa, Taylor Swift en Roddy Ricch

Met Dua Lipa en Taylor Swift vielen nog twee andere vrouwelijke artiesten in de smaak. Voor Taylor Swift is dat niets nieuws, want de nog altijd maar 30-jarige zangeres kreeg in het verleden al 30 nominaties en won al 10 keer. Dua Lipa was hiervoor nog maar twee keer genomineerd. Toen won ze ook telkens.

Met Roddy Ricch is er ook een iets minder grote naam als winnaar uit de bus gekomen. De amper 22-jarige rapper kende afgelopen jaar een monsterhit met The Box. Dat levert hem nu maar liefst zes nominaties op.

BTS wel, The Weeknd niet

Ook opvallend is de nominatie van de Zuid-Koreaanse groep BTS in de categorie Best Pop Duo/Group Performance voor Dynamite. De K-popgroep groeide de laatste jaren uit tot de populairste groep wereldwijd als het gaat over verkochte albums, views op YouTube en dergelijke meer. Toch moesten ze het tot nu toe stellen zonder nominatie voor de Grammy’s, iets wat veel kritiek kreeg.

Om hun categorie te winnen moet BTS voorbij Un Dia (One Day) van J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny & Tainy, Intentions van Justin Bieber featuring Quavo, Rain on Me van Lady Gaga & Ariana Grande en Exile van Taylor Swift featuring Bon Iver.

De meest verrassende afwezige in de lijst met nominaties is dan weer The Weeknd. Die had met Blinding Lights het voorbije jaar nochtans een wereldhit, maar dat viel blijkbaar niet in de smaak van de jury van de Grammy Awards.

Kijk hier voor alle genomineerden:

31 januari

Op 31 januari kennen we de winnaars. Dan gaat de 63ste Grammy-ceremonie namelijk door met Trevor Noah als presentator. Het is wel nog niet bekend of dat met of zonder publiek zal zijn.

Meer
Lees meer...