‘Dynamite’ van BTS verpulvert YouTuberecord

Vrijdag 21 augustus kwam BTS met hun nieuwe nummer Dynamite. Het is het eerste nummer van de Zuid-Koreaanse boysband dat volledig in het Engels wordt gezongen. Dynamite werd meteen een hit en had in 24 uur al verschillende records te pakken.

101,1 miljoen, dat is hoeveel keer de videoclip van Dynamite van BTS in 24 uur tijd bekeken werd. Nooit eerder haalde een videoclip in één dag tijd zoveel views, maar dat is lang niet het enige record dat de jongens van BTS sinds dit weekend op hun naam mogen schrijven.

Meest bekeken video in 24 uur

Aanvankelijk stond de teller van Dynamite na 24 uur op iets meer dan 98 miljoen views. Dat was al goed voor het record van meeste views in 24 uur. Maar de ARMY, zoals de fans van BTS heten, droomde van 100 miljoen views.

Enkele dagen later kwam YouTube met de officiële cijfers en daarmee werd de droom van de ARMY dan toch werkelijkheid. BTS haalde in 24 uur 101,1 miljoen views en stelt daarmee het 24-uurrecord scherp. Dat record stond sinds enkele maanden op naam van de K-popgroep BLACKPINK. Zij haalden in juni 86,3 miljoen views op de videoclip van hun nieuwste nummer How You Like That, waarmee ze de titel terugnamen van BTS, die met Boy With Luv 74,6 miljoen views haalden.

Eerste keer 100 miljoen views in 24 uur

Met die 101,1 miljoen views in 24 uur is Dynamite van BTS ook de eerste video op YouTube die in één dag tijd meer dan 100 miljoen views krijgt. How You Like That van BLACKPINK haalde de kaap van 100 miljoen in iets meer dan 32 uur, 1 dag en 8 uur dus.

Ondertussen wordt de video nog steeds massaal bekeken en staat de teller al op meer dan 179 miljoen views. De kans zit er dus in dat ook het record voor 200 miljoen binnenkort verbroken zal worden door BTS. Later dit jaar brengt BTS nog een volledig nieuw album uit en we zijn er nu al zeker van dat dat opnieuw enkele records zal breken.

Meer
Lees meer...