Beyoncé lost onverwacht nieuw nummer ‘Black Parade’

Beyoncé heeft met Black Parade onverwachts een nieuw nummer gedropt. De release van het nummer valt met samen met de lancering van een initiatief van de zangeres voor het goede doel met dezelfde naam.

https://www.instagram.com/p/CBo5I4rnAlc/

“Happy Juneteenth Weekend!”, valt te lezen op de Instagram-post van Beyoncé bij de lancering de single en het goede doel Black Parade. Juneteenth is een Amerikaanse officieuze feestdag op 19 juni om het einde van de slavernij in de Verenigde Staten, nu 155 jaar geleden, te vieren. Door de recente gebeurtenissen rond George Floyd en Black Lives Matter krijgt de feestdag dit jaar extra veel aandacht.

Dat is ook Beyoncé niet ontgaan want speciaal voor Juneteenth lanceert ze Black Parade. Dat nieuw initiatief viert naar eigen zeggen “jou, je stem en je vreugde en helpt kleine bedrijven die eigendom zijn van zwarten”. Meer bepaald gaat het over BeyGood, het goede doel van Beyoncé. Zij hebben een Black Business Impact Fund dat kmo’s van zwarte ondernemers die moeilijkheden hebben steunt. Op de website van Black Parade vind je een overzicht van heel wat van die bedrijven. Recent sprak Beyoncé via haar goede doelen ook al steun uit voor de vermoorde zwarte Amerikanen George Floyd en Breonna Taylor.

Black Lives Matter-manifestaties

Kort na de aankondiging op Instagram deelde Beyoncé op YouTube en op Tidal (in een langere versie) het gelijknamige nummer Black Parade. Het is de eerste nieuwe muziek van de zangeres sinds haar medewerking aan het album ‘The Gift’ van The Lion King. Recent was ze wel ook te horen op een remix van Savage van Megan Thee Stallion. Ook daarvan ging de opbrengst naar het goede doel.

Naast Beyoncé schreef ook Jay-Z mee aan Back Parade. De lyrics van het nummer gaan over de recente Black Lives Matter-manifestaties na de dood van George Floyd. Zo zingt ze onder andere “Rubber bullets bouncin’ off me / Made a picket sign off your picket fence“.

Luister hier naar Black Parade

Meer
Lees meer...