Left Right
scrollTop top

Pearl Jam naar Rock Werchter 2021: uitstel is geen afstel


Rock Werchter 2021 Pearl Jam
© EPA

De organisatoren van Rock Werchter kondigen aan dat Pearl Jam de eerste festivaldag van de editie van 2021 zal headlinen. Eerder werd Pearl Jam aangekondigd voor de editie van dit jaar, maar die gaat uiteraard niet door door de uitbraak van het coronavirus. In juni en juli 2021 zal Pearl Jam voor een korte tijd door Europa touren. Er staan dan amper 15 concerten in hun agenda.

De mannen van Pearl Jam werden in de jaren ’90 wereldberoemd. Tijdens hun beginjaren werden ze als grunge bestempeld en naast Nirvana waren ze dan ook de grootste in het genre. Naarmate het jaar 2000 naderde, kwamen tags als classic rock en alternatieve rock steeds vaker terug. Pearl Jam strikte in eerste instantie fans met de platen ‘Ten’, ‘Vs.’ en ‘Vitalogy’. Daarop pronken nummers als Alive, Jeremy, Even Flow, Black, Daughter, Go, Animal, Dissident, Spin the Black Circle, Corduroy, Better Man en Immortality.

In 2006 wist de band zichzelf een tweede levensadem in te blazen met het album ‘Pearl Jam’. De band toert al meer dan 25 jaar en er lijkt voorlopig geen einde in zicht voor de krasse vijftigers.

(Lees hier meer over de stemproblemen van Eddie Vedder in 2018.)

Ook op Pinkpop

Eerder werden voor Rock Werchter 2021 al aangekondigd: Gorillaz, Twenty One Pilots, Pixies, alt-J, Jamie xx, Royal Blood, The Lumineers, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, Rag’n’Bone Man, Nothing But Thieves, The Streets, Cigarettes After Sex, Miles Kane, Fontaines D.C., GoGo Penguin, Cavetown, Big Thief, Black Pumas, girl in red, The Dead South en Boy Pablo.

Meer namen volgen nog. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2021 zal verlopen via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Het festival zal plaatsvinden van donderdag 1 tot zondag 4 juli. 

Bovendien staat Pearl Jam volgend jaar ook op Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf. Dat concert gaat door op 20 juni.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update