Rock Werchter 2020 lost eerste headliner: Pearl Jam

epa

Op donderdag 2 juli 2020 staat Pearl Jam als eerste headliner op het hoofdpodium van Rock Werchter. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 6 december om 10 uur.

Eddie Vedder en zijn kompanen geven volgend jaar amper dertien concerten in Europa, maar gelukkig is België bij de gelukkigen.

De mannen van Pearl Jam werden in de jaren ’90 wereldberoemd. Tijdens hun beginjaren werden ze als grunge bestempeld en naast Nirvana waren ze dan ook de grootste in het genre. Naarmate het jaar 2000 naderde, kwamen tags als classic rock en alternatieve rock steeds vaker terug. Pearl Jam strikte in eerste instantie fans met de platen ‘Ten’, ‘Vs.’ en ‘Vitalogy’. Daarop pronken nummers als Alive, Jeremy, Even Flow, Black, Daughter, Go, Animal, Dissident, Spin the Black Circle, Corduroy, Better Man en Immortality.

Van grungejonkies naar vaste waarde

In 2006 wist de band zichzelf een tweede levensadem in te blazen met het album ‘Pearl Jam’. De band toert al meer dan 25 jaar en er lijkt voorlopig geen einde in zicht voor de krasse vijftigers.

(Lees hier meer over de stemproblemen van Eddie Vedder in 2018.)

Rock Werchter gaat door van 2 tot en met 5 juli. De ticketverkoop voor Rock Werchter start op vrijdag 6 december, om 10 uur.

Gesponsorde artikelen