Left Right
scrollTop top

Rock Werchter in gevaar? Pearl Jam annuleert voor het eerst concert wegens stemproblemen


Rock Werchter in gevaar? Pearl Jam annuleert voor het eerst concert wegens stemproblemen

De mannen van Pearl Jam hebben hun optreden van vanavond in de gigantische 02 Arena in Londen geschrapt omdat zanger Eddie Vedder zijn stem volledig kwijt is. Hij zou zijn stembanden de komende dagen moeten laten rusten. Pearl Jam staat op zaterdag 7 juli gepland als headliner op Rock Werchter. Momenteel lijkt het alsof het concert zal doorgaan, maar wij zitten toch al zenuwachtig op onze vingers te bijten.

Op de website van Pearl Jam staat te lezen dat de bandleden het concert in Londen van vanavond met spijt moeten cancelen. Eddie Vedder en zijn kompanen stonden gisteren ook al in de 02 Arena en toen lieten ze een aantal zangpartijen van ‘meezingsongs’ exclusief aan het publiek over, vooral tijdens hun grootste hit Alive.

Volgens de mededelingen van de groep is Vedder zijn stem nu helemaal kwijt. Hij moet zijn stem de komende dagen laten rusten “in een poging te herstellen om zo het vervolg van de tournee te kunnen afwerken”. Zo staat in het bericht te lezen.

Eerste keer in 25 jaar

Pearl Jam heeft nooit eerder een concert afgelast wegens stemproblemen. De band toert al meer dan 25 jaar. Ze excuseren zich bij mensen met een ticket voor vanavond. Midden juli belooft de groep terug te komen naar de 02 Arena om het goed te maken.

Het volgende concert van Pearl Jam staat gepland op vrijdag 22 juni in Milaan. Daarna volgens nog enkele Italiaanse shows en optredens in Tsjechië, Polen en Duitsland. Op zaterdag 7 juli komt Pearl Jam normaal naar ons land als hoofdact op Rock Werchter. Het optreden zou normaal twee uur lang duren.

Fingers crossed voor een spoedig herstel!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…