Rock Werchter 2021 maakt eerste 21 namen bekend: PIXIES, twenty one pilots, alt-J en meer

Rock Werchter
Rock Werchter

Rock Werchter gaat volgend jaar door van 1 tot en met 4 juli. Dat maakte de organisatie bekend. Da’s nog bijna een jaar wachten, en om dat wachten wat draaglijker te maken, heeft de organisatie ook meteen de eerste 21 namen gelost: PIXIES, twenty one pilots, alt-J en meer.

Afgelopen weekend zou normaal Rock Werchter plaatsgevonden hebben. Door de coronacrisis zag dat weekend er niet helemaal uit zoals anders. “Waren er niet bij: een kleine 100 artiesten en hun crew, 4x 88.000 bezoekers, duizenden vrijwilligers”, klinkt het bij Rock Werchter. “Geen camping, geen feestjes.”

Zomerconcerten

De organisatie zorgde wel voor een alternatief. Een zomerbar, waarin heel wat artiesten komen optreden, en vooral, waarin het mogelijk is om de coronamaatregelen na te leven. Die zomerconcerten werden ondertussen al verlengd tot het einde van de zomer.

Maar ook naar volgende zomer wordt al uitgekeken. Zeker nu de organisatie van Rock Werchter de eerste namen voor de editie van 2021 heeft bekendgemaakt. Die editie gaat door van 1 tot en met 4 juli en kreeg al 21 namen.

21 voor 21

Een eerste reeks namen zijn artiesten die normaal in 2020 op één van de Rock Werchter-podia hadden gestaan. Het gaat om twenty one pilots, PIXIES, The Lumineers, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, Rag’n’Bone Man, The Streets, Cigarettes After Sex, Miles Kane, Fontaines D.C., GoGo Penguin, Cavetown, Big Thief, Girl In Red, Black Pumas en The Dead South.

Daarnaast kondigde Rock Werchter ook al nieuwe artiesten aan. We krijgen van 1 tot en met 4 juli ook nog Gorillaz, alt-J, Jamie xx, Royal Blood, Nothing But Thieves en Boy Pablo te zien op één van de podia in Werchter.

Tickets

Tickets kunnen vanaf nu vrijdag, 10 juli, besteld worden. Wie een ticket had voor de editie van afgelopen weekend, kan dat omboeken of omzetten in krediet om uit te geven op festivals in het festivalpark van Werchter in 2021 of 2022.

Gesponsorde artikelen