Coronacrisis: Rock Werchter excuseert zich voor ‘countdown’ voor startschot van festival

Rock Werchter
Rock Werchter

“100 days to Rock Werchter 2020. Let the countdown begin!”, zo luidde de post die de organisatoren van Rock Werchter op sociale media plaatsten. De boodschap kon op veel onbegrip rekenen bij muziekfans. “1 april is pas volgende week. Neem jullie verantwoordelijkheid en gelast Rock Werchter af!”, schreef iemand op Twitter. De festivalorganisatie is niet beschikbaar voor een reactie. Ondertussen hebben de organisatoren een nieuwe post de wereld in gestuurd.

Grote evenementen zoals het EK Voetbal, het Eurovisiesongfestival en de Olympische Spelen werden al afgelast of uitgesteld. Dat de coronacrisis rampzalige gevolgen heeft voor de entertainmentsector is een understatement. Het is dan ook logisch dat geen enkele organisator nog reclame maakt voor zijn evenement, behalve Herman Schueremans en zijn kornuiten.

(Eerder pakte het festival uit met kleppers als Miles KanePlaceboVolbeat, Anderson PaakKendrick LamarThe StrokesYungbludSystem Of A DownTwenty One Pilots en Pearl Jam.)

(Deze concerten zijn uitgesteld of geannuleerd.)

Boze reacties

100 days to Rock Werchter 2020!

100 days to Rock Werchter 2020.Let the countdown begin! šŸ¤˜ #RW20

Geplaatst door Rock Werchter op Dinsdag 24 maart 2020

“100 days to Rock Werchter 2020. Let the countdown begin!”, luidde de vrolijke boodschap van de moeder der Belgische festivals op sociale media. De reacties van muziekliefhebbers op Twitter waren niet mals: “Cancel het gewoon i.p.v. onnodige hoop te zaaien” en “1 april is pas over een week hoor” tot “Stop met die loze beloftes en neem jullie verantwoordelijkheid: gelast Rock Werchter af!” en “Alle evenementen worden afgelast. Welk geheim recept hebben jullie?”.

De organisatoren van Rock Werchter waren niet beschikbaar voor een reactie, ook niet bij andere media. Hun bericht van 13 maart rond de coronacrisis klonk zo: “We kijken ernaar uit jullie te zien deze zomer. Wij monitoren van nabij. De veiligheid van artiesten, fans en medewerkers is altijd onze grootste prioriteit. De voorbereidingen zijn lopende en worden verdergezet. We vergaderen regelmatig met overheden en hulpdiensten.”

Bij andere grote Belgische festivals, zoals Graspop, Tomorrowland en Pukkelpop, lijkt de reclamecampagne voorlopig stopgezet.

(Sony vertraagt PlayStation-downloads.)

“Niet ons beste idee”

“We begrijpen jullie zorgen, vragen en commentaren. Onze post van gisteren was niet ons beste idee. Dit zijn ongekende en uitdagende tijden voor iedereen”, zeggen de organisatoren “Vanwege voorzorgsmaatregelen zijn alle openbare bijeenkomsten in BelgiĆ« momenteel verboden tot en met zondag 5 april, inclusief culturele evenementen. Op dit moment is het onzeker of en hoelang bepaalde voorzorgsmaatregelen worden verlengd. We zullen de aanbevelingen en instructies van de autoriteiten op passende wijze uitvoeren. De veiligheid van onze artiesten, fans en personeel blijft onze topprioriteit.”

“De voorbereidingen voor Rock Werchter 2020 zijn lopende. Onze teams werken hard om weer een geweldig festival neer te zetten. Onze promotiecampagne is wel onderbroken, omdat we voelen dat het nu niet gepast is.”

(Een deel van de coronapatiƫnten zou blijvende longschade overhouden aan de aandoening.)

Gesponsorde artikelen