Coronavirus: deze concerten zijn uitgesteld of geannuleerd

Dua Lipa - Harry Styles - Camila Cabello
EPA

Het coronavirus treft alles en iedereen. We kondigden eerder al aan dat populaire festivals zoals Coachella en Glastonbury niet doorgaan. Ook evenementen zoals The Belgian Pride, Olympische Spelen en het EK is uitgesteld. En de coronacrisis treft ook de muziekindustrie. Veel artiesten moeten hun tournee en bijhorende concerten annuleren of uitstellen.

Naast de muziekindustrie worden ook veel releases van films uitgesteld. Welke filmopnames zijn stilgelegd of welke releasedatums zijn veranderd, hebben we voor jullie al eens opgelijst. Nu dat er ook alsmaar meer concerten worden uitgesteld, maken we hieronder een kort overzicht van de getroffen optredens door het coronavirus.

Dua Lipa

Met haar Future Nostalgia Tour kwam Dua Lipa na twee jaar terug naar Antwerpen. Deze keer ging ze optreden in het Sportpaleis. De Brits-Kosovaarse zangeres ging haar wereldhits als Be The One, New Rules, One Kiss en haar nieuwste single Don’t Start Now live brengen op zaterdag 2 mei. Maar onlangs kondigde ze tot haar grote spijt aan dat ze haar tournee moet uitstellen. Ondertussen is er een nieuwe datum bekend. Dua Lipa zal op donderdag 4 februari 2021 opnieuw naar ons land komen. Aangekochte tickets blijven geldig.

Maar er is ook goed nieuws. De zangeres kondigde aan dat ze haar nieuw album Future Nostalgia een week eerder dan gepland zal uitbrengen. Lipa deelde haar aankondiging via een livestream op Instagram. Duidelijk geëmotioneerd vertelde de popzangeres dat haar album al op vrijdag 27 maart uitkomt nadat het online gelekt was. Daarover zei Lipa: “Ik ben een beetje in conflict geweest over de vraag of het wel het juiste is om te doen tijdens deze tijd omdat veel mensen lijden. Maar ik denk dat we op dit moment het meest behoefte hebben aan muziek, dat we vreugde nodig hebben en dat we moeten proberen het licht te zien.”

Harry Styles

Ook de tournee van ex-One Directioner Harry Styles wordt even on hold gezet. Normaal hield de zanger op maandag 25 mei halt in het Sportpaleis. Fans van zijn hits Kiwi en Sign Of The Times moeten dus nog even geduld hebben voordat ze z’n Love On Tour kunnen meemaken. Harry Styles komt op dinsdag 9 maart 2021 terug naar ons land.

De zanger kondigde nieuwe data van zijn tournee zelf aan via Instagram. Daarbij schreef hij: “Iedereen die mij kent, weet dat optreden altijd mijn favoriete deel van werken in de muziek is geweest. Echter, in tijden als deze is de veiligheid en bescherming van de crew, de fans en alle anderen over de hele wereld een onmiddellijke prioriteit. Voor de veiligheid van jezelf en anderen, isoleer jezelf alstublieft. We zitten hier allemaal samen in. Ik kan niet wachten om je terug te zien zodra het veilig is. Tot die tijd, behandel anderen met vriendelijkheid.” Styles vertelde ook dat reeds aangekochte tickets geldig blijven voor de nieuwe shows.

Camila Cabello

Jammer genoeg zal The Romance Tour van Camila Cabello ook niet doorgaan. De zangeres was van plan om op 14 juni in het Sportpaleis op te treden, maar ook zij stelt veiligheid voorop. Wat wel al zeker is, is dat haar show verplaatst wordt naar een latere datum. Maar voorlopig is er nog geen nieuwe datum bekend. We zullen dus nog even moeten wachten om luidkeels mee te kunnen zingen op Señorita, Liar en My Oh My.

View this post on Instagram

‪💔🙏🏼‬

A post shared by camila (@camila_cabello) on

De zangeres kondigde het spijtige nieuws aan op haar Instagram. Daarbij schreef ze: “Met al het nieuws dat constant naar buiten komt en zoveel dat nog onbekend is, nemen we ook extreme voorzorgsmaatregelen om onszelf, ons team, onze dansers, onze band, onze crew en uiteindelijk jullie te beschermen. Ik ben enorm verdrietig om te vertellen dat we hebben besloten om de tournee uit te stellen … We kunnen niet beginnen repeteren zonder mensen in gevaar te brengen en met wat er allemaal gaande is waarbij er niet echt een definitief einde in zicht is, voel ik dat dit het verantwoordelijke ding is om te doen.”

Ook shows van eigen bodem worden afgelast:

MNM Back to the 90s & Nillies

Ook het grootste 90s & Nillies-feest van de Benelux zal dit weekend en volgend weekend niet doorgaan. Dat was natuurlijk al te verwachten aangezien de coronamaatregelen tot 5 april gelden. Oorspronkelijk had de organisatie beslist om het evenement op zaterdag 28 maart samen te voegen en te verplaatsen naar de geplande show op zaterdag 4 april. Maar door de gewijzigde data van de quarantaine is ook dit scenario van de baan.

Op de website van MNM Back to the 90s & Nillies staat volgende boodschap te lezen: “Met alle betrokken partijen gaan wij nu op zoek naar een nieuwe datum waarop het evenement later dit jaar alsnog kan plaatsvinden. Wij stellen alles in het werk om deze zo snel mogelijk aan jullie kenbaar te maken.” Tot nu toe is er dus nog geen nieuwe data bekend voor dit evenement. Wel liet de organisatie weten dat alle tickets die reeds aangekocht werden, geldig blijven en rechtstreeks worden omgeboekt voor het nieuwe evenement.

Jacques Vermeire

Ook fans van Jacques Vermeire gaan even op hun honger blijven zitten want een aantal aankomende zaalshows worden verplaatst. De komiek was bezig aan zijn zevende zaal Van 7 tot 77, samen met Luc Verschueren. Maar omwille van de overheidsmaatregelen over het coronavirus heeft Jacques Vermeire de drie resterende van het voorjaar naar nieuwe data in het najaar verplaatst.

De show op 25 april in de Stadsschouwburg Antwerpen wordt verplaatst naar 25 september 2020. Die in het Ethias Theater op 16 mei is uitgesteld naar 19 september 2020. En tenslotte is de zaalshow op 30 mei in de Capitole in Gent verplaatst naar 12 september 2020.

Een uitgebreid overzicht van alle geannuleerde of uitgestelde shows is onder andere te vinden via Tele Ticket Service, Live Nation of Ticketmaster.

Gesponsorde artikelen