Left Right
scrollTop top

Sony vertraagt PlayStation-downloads tijdens lockdown


PlayStation
© Pexels

Nu we al een paar dagen in quarantaine zitten, zoeken veel mensen naar verschillende tijdsbestedingen. En natuurlijk is gamen daar één van. Mensen zoeken massaal hun toevlucht bij hun vertrouwde vriend, de PlayStation. Maar al dat gamen is niet zonder gevolgen tijdens de huidige coronacrisis.

Nu iedereen gedwongen thuis zit, zijn er niet oneindig veel activiteiten om te doen. Films en series kijken op Netflix is daar één van. Maar de streamingdienst kondigde onlangs aan dat de beeldkwaliteit verlaagd wordt om overbelasting te voorkomen. Ook YouTube volgde die maatregel. En nu zal Sony ook z’n PlayStation-downloads vertragen.

Netwerk ontlasten

Sony kondigde het nieuws zelf aan in een blogpost. Daarin liet het bedrijf weten dat de downloadsnelheid van PlayStation werd verlaagd om overbelasting te vermijden. Sony werkt daarvoor samen met Europese internetproviders om het downloadverkeer te beheren en zo de toegang voor de hele internetgemeenschap te behouden.

Nu bijna iedereen thuis werkt, is een goede internetverbinding belangrijk om het nodige werk en eventuele videocalls uit te voeren. Daarom vertelde Sony in een verklaring: “Wij geloven dat het belangrijk is om ons steentje bij te dragen aan de stabiliteit van het internet, aangezien een ongekend aantal mensen sociale afstand neemt en steeds afhankelijker wordt van internettoegang.”

Game-ervaring

Het bedrijf beseft hoe groot de invloed van gamen is op het ontbrekende sociale contact in het echte leven. “Door het spelen van videogames kunnen spelers over de hele wereld in contact komen met vrienden en familie en genieten van het broodnodige vermaak in deze onzekere tijden”, vertelde Sony in z’n blogpost.

Daarom kunnen spelers vanaf nu enige vertraging ervaren bij het downloaden van games. Wel verzekert Sony dat de game-ervaring nog steeds “robuust” zal blijven. Hoelang de downloadsnelheid verlaagd blijft, is niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810