Left Right
scrollTop top

Netflix gaat beeldkwaliteit verlagen omdat we te veel internet gebruiken tijdens lockdown


Netflix
© Shutterstock

Nu mensen over de hele wereld thuis moeten blijven door de uitbraak van het coronavirus, wordt er heel wat meer internet gebruikt. Een grote portie van dat internet wordt gebruikt door mensen die volop series en films bekijken op Netflix. Dus grijpt de streamingdienst in.

“Ah, social distancing, eindelijk tijd om al die Netflixreeksen in te halen.” De kans is groot dat je dat de afgelopen dagen gedacht hebt. En je bent niet alleen, want heel wat mensen zijn massaal films en series beginnen kijken op Netflix. En da’s vooral te zien aan het internetgebruik.

Overbelast netwerk

Nu overal in Europa landen in lockdown gaan, merkt Netflix dat er heel wat meer gebruik wordt gemaakt van hun streamingdienst. En dat heeft op zijn beurt weer een impact op het internetgebruik.

Omdat iedereen thuis naar Netflix zit te kijken, wordt het internetnetwerk van Europa behoorlijk overbelast. En dat kan ernstige gevolgen hebben voor mensen die nu verplicht thuis moeten werken en afhankelijk zijn van een snelle internetverbinding voor bijvoorbeeld videocalls. Daarom zat EU-commissaris Thierry Breton vandaag samen met Netflix-CEO Reed Hastings. En zij kwamen samen tot een oplossing.

Verlaagde kwaliteit

Netflix zal de kwaliteit van de beschikbare films en series naar beneden halen en dat ten minste voor 30 dagen. Dat laat de streamingdienst weten in een statement. Op die manier hopen ze de druk op het internet te verlagen.

“We schatten dat dit het Netflixverkeer op de Europese netwerken met zo’n 25 procent zal verlagen. Maar onze gebruikers zullen nog altijd kunnen genieten van goede kwaliteit”, zo klonk het in het statement. We kunnen dus nog steeds Netflix blijven kijken, al zal de kwaliteit dus iets lager liggen. Er is dus niets aan de hand met jouw Netflix-account of je computer, iedereen in Europa zal het tijdelijk met iets mindere kwaliteit moeten stellen.

Nog op zoek naar een serie om in verlaagde kwaliteit te kijken? Dit zijn onze 50 favoriete reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472