Coronacrisis: ook YouTube verlaagt beeldkwaliteit

Coronacrisis: ook YouTube gaat beeldkwaliteit verlagen
Pixabay

Na Netflix gaat ook Youtube hun beeldkwaliteit verlagen. Door de uitbraak van het coronavirus en de quarantaine wordt het internet behoorlijk overbelast. Het netwerk moet vooral gebruikt kunnen worden door mensen die van thuis moeten werken, dus grijpt na Netflix nu ook YouTube in.

De quarantaine zorgt ervoor dat heel Europa vastzit. Dat neemt niet weg dat veel mensen van thuis uit moeten werken en daarvoor heel wat internet features nodig hebben. Een snelle internetverbinding is voor hen dus nefast. Lange Netflix-of YouTube-sessies kunnen die verbinding vertragen. Dat is de reden waarom ook YouTube hun videokwaliteit tijdelijk gaat verlagen.

Voorrang

Met die beslissing wil YouTube vooral de ruimte geven aan thuiswerkenden om hun werk vlot te kunnen uitvoeren. Sites als Netflix en YouTube vragen enorm veel data, waardoor het netwerk snel overbelast raakt. Door de high definition videos terug te brengen naar een standaardkwaliteit, verbruikt YouTube al veel minder internet. Zo blijft er nog genoeg over voor mensen die vaak moeten videobellen voor hun werk, of livestreams moeten volgen om bij te blijven met school.

De CEO van YouTube, Susan Wojcicki zei dat de groei van YouTube-kijkers nog niet gigantisch was, maar dat ze toch al wilden reageren. “We gaan de kwaliteit van al onze video’s in Europa tijdelijk veranderen naar de standaard kwaliteit. Daar maken we echt ons werk van.” De beslissingen van beide sites komen er nadat de Europese Unie een oproep deed aan alle streamingdiensten om de kwaliteit te beperken. Als gevolg van die oproep twijfelt Frankrijk er zelfs over om de release van Disney+ uit te stellen, uit schrik dat het weer voor een extra streamingsboost zou zorgen. De maatregelen lopen tot midden april.

Gesponsorde artikelen