Rock Werchter lost 16 nieuwe namen: Agnes Obel, Alec Benjamin, Miles Kane en meer

Rock Werchter lost 16 nieuwe namen
Facebook

Het is weer vrijdag! Dat betekent nieuwe namen voor Rock Werchter. Deze week voegt de organisatie maar liefst 16 artiesten toe aan de line-up, waardoor de teller ondertussen op 55 acts staat. Rock Werchter gaat door van donderdag 2 tot zondag 5 juli.

Er is één zekerheid in het leven, namelijk de wekelijkse update van de Rock Werchter-affiche. Ook deze week stelt het festival niet teleur met alweer een pak nieuwe namen.

Miles Kane

Op donderdag 2 juli komt onder andere Miles Kane de lijst vervoegen. Miles Kane bracht laatst zijn nieuwe single Blame It On The Summertime uit en had al eerder een Europese tour aangekondigd. Kane is ook co-frontman van de band The Last Shadow Puppets, naast kompaan Alex Turner van Arctic Monkeys. Naast hem zijn ook Banks, Rex Orange County en Fontaines D.C. op donderdag van de partij.

Queer-icoon uit Noorwegen

Ook voor vrijdag 3 juli zijn er vier nieuwe namen toegevoegd. Onder andere de Noorse singer-songwriter Girl In Red. De Noorse Marie Ulven Ringheim brengt indie-pop muziek, en wordt door de New York Times als fenomeen beschouwd en daarnaast werd ze ook door de magazine Paper een queer-icoon genoemd. Naast de Noorse zangeres zullen ook Jake Bugg, Parcels en Loyle Carner schitteren op de wei van Werchter.

Zaterdag 4 juli vervoegen Alec Benjamin, van de hit Let Me Down Slowly, Phoebe Bridgers, Cavetown en Agnes Obel de line-up. Die laatste kennen we nog steeds vooral van het lied Riverside, maar heeft zeker ook daarnaast haar plekje verdiend. Op zondag 5 juli, de laatste dag van Werchter, voegt de organisatie er ook nog LP, Richard Hawley, GoGo Penguin en Jehnny Beth aan toe. Voor ieder wat wils dus!

Naast bovenstaande namen zullen ook reeds aangekondigde kleppers als Placebo, Volbeat, Anderson Paak, Kendrick Lamar, The Strokes, Yungblud, System Of A Down, Twenty One Pilots en Pearl Jam op het festival te zien zijn.

De volledige line-up kan je hier bekijken

Gesponsorde artikelen