Coronavirus: 56 nieuwe overlijdens, 93 extra patiënten op intensieve zorgen

Coronavirus update 25 maart 2020
EPA

De afgelopen 24 uur zijn in ons land 56 mensen overleden door het coronavirus. De dodentol komt daarmee op 178 te staan in België. Bovendien zijn er sinds gisteren 93 patiënten bijgekomen op de afdeling intensieve zorgen.

EPA

De afgelopen 24 uur werd bij 668 mensen een coronabesmetting vastgesteld. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. Het gaat om 429 mensen in Vlaanderen, 176 in Wallonië en 57 in Brussel. Van 6 patiënten is de woonplaats niet bekend. In totaal is er sprake van 4.937 vastgestelde besmettingen in ons land. Dit aantal besmettingen is zo goed als zeker een onderschatting. Zo wordt lang niet iedereen met symptomen getest, enkel mensen die zwaar ziek zijn en zorgverleners uit de medische sector.

2.152 Belgen in het ziekenhuis

Verder zijn er sinds gisteren 93 patiënten bijgekomen op de afdeling intensieve zorgen. In totaal liggen er nu 474 covid-19-patiënten op die afdelingen. Er liggen momenteel 2.152 mensen met covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Verder werden de afgelopen 24 uur 434 nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Het goede nieuws: 115 mensen mochten het ziekenhuis verlaten.

“Piek nog niet bereikt”

Viroloog Steven Van Gucht licht in de persconferentie van het federaal crisiscentrum toe dat “de piek van de uitbraak nog niet bereikt is”: “Het is niet nodig om een mondmasker te dragen op straat. Je kan het niet krijgen door gewoon op straat te wandelen en lucht in te ademen. Het is wel belangrijk om afstand te houden van elkaar en onze handen te wassen. Met een slechte handhygiëne en dan een masker op en af te zetten, verhoog je zelfs de kans op een besmetting.”

Gesponsorde artikelen