Rock Werchter geeft tickethouders krediet (en dus geen terugbetaling)

Goed nieuws voor wie tickets gekocht had voor Rock Werchter, TW Classic of Werchter Boutique. De organisatie van het festival heeft namelijk laten weten wat er met die tickets zal gebeuren nu Rock Werchter officieel afgelast is.

Een week geleden kwam er officieel een einde aan het festivalseizoen dat nog niet eens begonnen was. De Veiligheidsraad maakte toen bekend dat massa-evenementen (waar festivals ook onder vallen) verboden zijn tot het einde van augustus.

Geen terugbetaling

Iedereen die tickets had voor Rock Werchter zat met de handen in het haar, want de organisatie van het festival heeft na de officiële afgelasting niets concreets meer laten weten. Maar daar is nu – eindelijk – verandering in gekomen.

Wie tickets heeft voor Rock Werchter, TW Classic of Werchter Boutique krijgt het betaalde bedrag niét terug. Maar dankzij een uitzonderlijke regeling van de overheid kan de organisatie z’n festivalgangers op een andere manier helpen.

Krediet en exclusieve voorverkoop

Vanaf 15 september krijgen tickethouders een krediet op ticketmaster.be. Dat kunnen ze gebruiken om tickets te kopen voor alle festivals op de festivalweide van Werchter in 2021 en 2022. Bovendien krijgen die mensen toegang tot een exclusieve voorverkoop voor Rock Werchter 2021.

Het kredietsysteem is voor zowel tickethouders als de festivalorganisatie positief. De kopers zijn hun geld niet kwijt, en de organisatie hoeft niemand terug te betalen en is zeker van bezoekers de komende jaren.

Mocht je écht niet aanwezig kunnen zijn in 2021 of 2022, kan je via Ticketmaster een terugbetaling aanvragen. Daarvoor moet je ook wachten tot 15 september.

Meer
Lees meer...