BTS geeft ‘Tiny Desk Concert’ met liveband

K-popgroep BTS was te gast in de Tiny Desk van NPR Music waar ze, begeleid door een liveband, drie van hun nummers brachten. Voor de gelegenheid was het eigenlijk geen Tiny Desk, maar wel een platenwinkel, helemaal in de stijl van het retro klinkende nummer Dynamite dus.

De jongens van de K-popgroep BTS zijn tegenwoordig werkelijk overal. Van de MTV VMA’s tot Fortnite, overal duiken de zeven op. Hun nieuwste hit Dynamite stond ook twee weken op rij op nummer één in de prestigieuze Billboard 100, iets wat geen enkele Aziatische artiest hen ooit voordeed.

BTS

Hoewel BTS normaal bekend staat voor hun strakke en indrukwekkende choreografieën deden ze het deze keer (voornamelijk) al zittend. RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook werden ook bijgestaan door een liveband.

De leden van de groep, die vaak ten onrechte beschuldigd worden van playbacken, bewezen nog maar eens dat ze wel degelijk kunnen zingen. Naast hun hit Dynamite bracht de K-popgroep ook hun oudere nummers Save Me en Spring Day. Dat zijn twee nummers die voor BTS en hun fans, de ARMY, een belangrijke betekenis hebben. Zo gaat Save Me over hoe je de hoop niet mag opgeven, hoe donker het ook lijkt en hoe je bij iemand anders steun kan vinden. Spring Day gaat over na een lange winter verlangen naar de lente, naar betere tijden. En is dus enorm toepasselijk, of zoals RM het verwoorde: “Het is de zwaarste zomer ooit geweest, maar we weten dat de lente zal komen”.

Bekijk hier het Tiny Desk Concert van BTS:

Tiny Desk Concerts

Tiny Desk Concerts is een concept dat al jaren meegaat en de grootste namen kwamen al optreden in het piepkleine kantoortje van NPR Music. Zo passeerden namen als Harry Styles, Adele, Anderson .Paak, Lizzo en Coldplay al de revue.

Recent was het nog de beurt aan John Legend en Billie Eilish. Zij moesten hun optreden ook noodgedwongen vanuit hun eigen Tiny Desk doen. Het was Billie Eilish die tijdens haar optreden verklapte dat de achtergrond niet echt was.

Meer
Lees meer...