BTS voor tweede week op rij nr. 1 in Billboard 100 als eerste groep sinds 1998

K-popgroep BTS kan opnieuw een record toevoegen aan hun meterslange lijst met records. Hun nieuwste hit Dynamite staat namelijk voor de tweede week op rij op nummer één in de Billboard 100. En dat is op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Het blijft maar records regenen voor de Koreaanse boysband BTS. Nadat de groep vorige week als eerste Aziatische single ooit binnen kwam op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst Billboard 100 staan ze nu, een week later, nog steeds op de eerste plaats. Het is nog maar het 20ste lied in de geschiedenis van de hitlijst dat daarin slaagt.

Debuut op nummer één

Vorige week verbaasde BTS vriend en vijand door met hun nieuwe single Dynamite op de eerste plaats binnen te komen in de Billboard 100. Die hitlijst wordt gezien als de belangrijkste ter wereld en de eerste plaats halen is voor vele artiesten een grote droom. Dat was het ook voor de zeven leden van BTS. Zij spraken al jaren over die eerste plaats in de hitlijst en toen het hen vorige week lukte waren ze al door het dolle heen. De groep bedankte toen uitvoerig hun fans in een livestream.

Met die eerste plaats werd BTS de eerste Aziatische artiest ooit die bovenaan de lijst debuteerde en de 43ste uit de geschiedenis van de Billboard 100. Maar nu doen ze daar nog een schepje bovenop.

2de week op nummer één

Dynamite staat deze week namelijk opnieuw bovenaan de lijst. Van de 43 nummers die ooit op de eerste plaats binnenkwamen in de Billboard 100, stonden er amper 19 een week later nog op één. Dynamite van BTS is zo dus het 20ste nummer dat daarin slaagt. Nummers die het hen voordeden waren onder andere Born This Way van Lady Gaga, Hello van Adele en recent nog WAP van Cardi B feat. Megan Thee Stallion. Dertien nummers bleven langer dan twee weken op één. Het nummer dat het langste op één bleef staan nadat het daar ook debuteerde is tot op heden het nummer One Sweet Day van Mariah Carey and Boyz II Men. Die single stond maar liefst 16 weken op de eerste plaats.

Nadat BTS de eerste Aziatische artiest met een nummer één-debuut werd, is het nu dus ook de eerste Aziatische artiest die daarin slaagt. Verder is de Koreaanse boysband ook de eerste groep die dit record haalt sinds Aerosmith met het nummer Don’t Wanna Miss A Thing dat uitkwam in 1998. RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook van BTS waren uiteraard zelf ook enorm blij met hun tweede week op nummer één en deelden hun enthousiasme in een video op Twitter. Daarna tweette de groep ook nog de boodschap “teamwork makes the dream work” om hun fans, de zogenaamde ARMY, te bedanken voor hun jarenlange steun.

Meer
Lees meer...