Carole Baskin is niet te spreken over nieuwe clip Cardi B en Megan Thee Stallion

We kennen Carole Baskin natuurlijk als een rasechte aanvechtster van dierenbelangen. Dat is ook waar haar jarenlange vete met Tiger King Joe Exotic vandaan komt. Maar nu heeft ze haar klauwen gericht op Cardi B en Megan Thee Stallion.

Enkele dagen geleden brachten de rapsters Cardi B en Megan Thee Stallion de videoclip uit voor hun nummer WAP. Het is een sexy clip waarin naast billen en borsten ook enkele tijgers passeren en daar kan Carole B(askin) niet mee lachen.

WAP

Het clip voor het nummer WAP van Cardi B feat. Megan Thee Stallion is nog maar enkele dagen uit maar deed al heel wat stof opwaaien. De twee rapsters hebben maar weinig om het lijf, er kruipen slangen over hen heen en er zit ook een onverwachte cameo van Kylie Jenner verwerkt in de videoclip. Maar daar heeft Carole Baskin allemaal geen problemen mee.

Carole Baskin, eigenares van Big Cat Rescue, kan vooral niet lachen met één scène uit de videoclip. In die scène zijn namelijk haar favoriete dieren te zien: katachtigen.

Gefotoshopte katachtigen

Kylie Jenner WAP
YouTube

De bewuste scène bevindt zich achter de deur die wordt geopend door Kylie Jenner. Daarbij heeft Kylie Jenner nochtans een outfit aan die Carole Baskin zeker zou appreciëren (lees: volledige luipaardprint). Achter de deur zit Cardi B, ook gehuld in een luipaardprint outfit, inclusief luipaardprint tepelstickers.

Maar in de kamer zitten ook twee luipaarden. Later zien we ook Megan Thee Stallion in een kamer met twee witte tijgers. In een statement aan Entertainment Weekly laat Carole Baskin weten wat ze van de clip vindt. “Ik ben blij dat het lijkt dat de katachtigen in de clip gefotoshopt werden en er dus geen echte katachtigen aanwezig waren op de set met de zangeressen. Volgens mij zien de meeste mensen de gefotoshopte katachtigen niet eens in de scène omdat hij zo seksueel expliciet is”.

Green screen

Cardi B WAP
YouTube

Toch is Carole Baskin niet tevreden over het feit dat de katachtigen in de scène werden gefotoshopt. “Om dat beeld te krijgen, moet je een wilde kat laten poseren voor een green screen en dat gebeurt niet in het wild. Het kan niet gebeuren in opvangcentra zoals het onze waar de katachtigen voldoende plaats hebben om zo’n green screen te vermijden (of ze zouden het kapotmaken wanneer ze er toegang tot hebben en kunnen dan sterven omdat ze er delen van inslikken).”

Megan Thee Stallion WAP
YouTube

Uiteraard kon Carole Baskin geen kritiek uiten op anderen zonder aartsrivaal Joe Exotic te vermelden. “Ze hebben voor de clip waarschijnlijk beroep gedaan op een van de grote kattenpimps, waarschijnlijk zelfs één die te zien was in Tiger King, Murder, Mayhem and Madness, die hun geld verdienen door het slaan, choqueren en uithongeren van katachtigen zodat ze voor een green screen in een studio kunnen gaan staan. Dat is nooit goed voor de dieren.”

Daarnaast is ze ook niet te spreken over het feit dat de clip “het idee van rijke mensen die tijgers als huisdier houden, verheerlijkt”. Volgens haar kan het gevaarlijk worden wanneer er copycats (pun intended) opduiken. “Elke volger van deze artiesten, die zelf niet beter weet, kan dit mogelijk willen imiteren. “Wanneer tijgers te oud zijn voor hun speeltijd met mensen als Joe Exotic, Doc Antle, Mark McCarthy, Mario Tabraue en anderen dan worden ze een last. Hoewel ik denk dat de meeste achter de schermen gedood worden, worden sommigen weggegeven aan mensen die een tijger willen hebben om ermee te pronken. Dat loopt nooit goed af en de katachtigen sterven of worden gedumpt in een opvangcentrum, of erger, bij een fokker. Er zijn ook gevallen waarbij de katachtigen worden vrijgelaten in het wild wanneer ze niet meer dienst kunnen doen als ego-accessoires. Hoe je het ook draait of keert, het is altijd schadelijk voor de katachtigen en gevaarlijk voor het publiek.”

Meer
Lees meer...