Coldplay lost speciale beelden van ‘Yellow’ voor 20ste verjaardag album ‘Parachutes’

‘Parachutes’, de debuutplaat van Coldplay, vierde vorige week z’n twintigste verjaardag. En dat hebben Chris Martin en co niet zomaar voorbij laten gaan. Het album krijgt een speciale nieuwe uitgave om die verjaardag te vieren, en de band loste een unieke, alternatieve videoclip van z’n monsterhit Yellow.

Precies twintig jaar geleden verscheen het eerste album van Coldplay. ‘Parachutes’ is het album waar Yellow op te vinden is. Da’s het nummer waarmee de band rond Chris Martin wereldberoemd is geworden. En speciaal voor de twintigste verjaardag van het album (en dus ook een beetje van het nummer), hebben de mannen unieke beelden gedeeld.

“We hebben dit nog nooit laten zien”

Het gaat om een eerste versie van de videoclip van Yellow. “Take 1 van de Yellow-video”, schrijft Coldplay boven de beelden. “We hebben dit nog nooit laten zien.”

@coldplay

Take 1 of the Yellow video (never seen before) ##Coldplay ##Parachutes

♬ original sound – coldplay

“Er waren gigantisch veel extra’s voor deze video voorzien, maar het heeft de hele dag geregend, dus hebben we ze om vier uur ’s middags naar huis gestuurd.”

“Chris (Martin, red.) nam de cameraman bij z’n arm en zei: ‘Laat ons gewoon over het strand wandelen.’ Da’s goed uitgedraaid!”

Regenjas

In de video die Yellow uiteindelijk heeft gekregen, zien we inderdaad Chris Martin over het strand lopen. Het gaat wel om andere opnames, want in de video draagt hij een regenjas, terwijl we de Coldplay-zanger in het TikTok-filmpje in een rode trui te zien krijgen.

‘Parachutes’

Speciaal voor de twintigste verjaardag van het album krijgt ‘Parachutes’ ook een nieuwe vinyl-uitgave. De plaat, op doorzichtig geel vinyl, verschijnt op 20 november, maar je kan die nu al pre-orderen.

Meer
Lees meer...