BTS breekt verschillende Billboard-records met ‘Permission To Dance’

Permission To Dance, de nieuwste hit van BTS, is op de eerste plaats binnen gekomen in de Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100. Daarmee volgt de Koreaanse boysband z’n vorige nummer één debuut Butter op, iets waar nog maar één andere artiest ooit in slaagde.

Het mag niet meer als een verrassing komen dat BTS opnieuw enkele records doet sneuvelen met z’n nieuwste single Permission To Dance. Het nummer, waaraan ook Ed Sheeran meewerkte, komt binnen op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 en daarmee schrijft het geschiedenis.

Permission To Dance

Met Permission To Dance heeft BTS nu een vierde nummer één-debuut te pakken op de Billboard Hot 100, de meest prestigieuze hitlijst van de Verenigde Staten. BTS is de enige artiest dit dat dit decennium (dat begonnen is in 2020) wist te doen. In de geschiedenis van de hitlijst doet enkel Ariana Grande beter met vijf nummers die op de eerste plaats binnenkwamen.

BTS scoorde nu in totaal vijf nummer één-hits, Dynamite, Savage Love (Laxed – Siren Beat) feat. BTS, Life Goes On, Butter en Permission To Dance. Om die vijf keer nummer één te halen, had BTS 10 maanden en 2 weken nodig. Dat is de kortste periode sinds Michael Jackson in 1987 en 1988.

Maar dat is niet het enige record waarmee BTS nu kan uitpakken. BTS is namelijk ook nog maar de tweede artiest in de geschiedenis van de Billboard Hot 100 die twee nummer één-hits wist te scoren vlak na elkaar. Tot vorige week stond BTS namelijk op nummer één in de hitlijst met het nummer Butter. Dat nummer is deze week te vinden op de zevende plaats.

Global 200

Daarnaast stelt BTS ook nog eens een record scherp op de wereldwijde hitlijsten van Billboard. Billboard heeft nu in totaal drie hitlijsten voor singles, de Billboard Hot 100, de Global 200 en de Global 200 excl. USA. Permission To Dance staat deze week op de eerste plaats in al deze hitlijsten.

Daarmee heeft BTS nu vier nummers die dat wisten te doen. BTS is nog steeds de enige artiest die met verschillende nummers simultaan de drie hitlijsten aan wist te voeren.

Bekijk hier de videoclip van Permission To Dance:

Meer
Lees meer...