BTS lost zomerse samenwerking met Ed Sheeran ‘Permission to Dance’

Tijd om je dansbenen nog eens te strekken, want BTS heeft een nieuw nummer op de wereld losgelaten. Permission to Dance is een samenwerking met Ed Sheeran. Het is een dansbaar nummer dat een voorbode is van het leven na corona.

De Koreaanse boyband BTS is terug met Permission to Dance. Dat nummer is te vinden op het minialbum ‘Butter’ dat vanaf vandaag te koop is.

Permission to Dance

Het nieuwe nummer van de boyband heet dus Permission to Dance en niemand minder dan Ed Sheeran schreef mee aan het nummer. Hij deed dat samen met Steve Mac, Stephen Kirk, Johnny McDaid en Jenna Andrews, die allemaal ook al verschillende hits op hun palmares hebben staan.

Permission to Dance is na Dynamite en Butter het derde volledige Engelstalige nummer van BTS. Net zoals die twee hits heeft ook Permission to Dance een retro kantje, maar is het vooral heerlijk dansbaar met een makkelijke choreo die je dus al snel mee kan dansen. Fans hadden ook niet lang nodig om te ontdekken dat een van de dansmoves in het refrein gebarentaal is voor “dansen”.

Videoclip

In de videoclip krijgen we – uiteraard – de zeven leden van BTS te zien. Maar daarnaast zien we ook allerlei andere mensen. Terwijl ze nog steeds hun mondmasker dragen, zien ze paarse ballonnen vliegen. In de teaser van Permission to Dance was een krant te zien, waarop één van de headlines was: “Paarse ballonnen tonen het einde van Covid-19 aan”. Het einde is dus in zicht, maar nog niet helemaal daar.

Vervolgens tonen diezelfde mensen hun beste dansmoves, nog steeds met hun mondmasker aan. Ze doen dat op het werk, op het speelplein of op restaurant. Want om te dansen hebben we nog steeds geen toestemming nodig. Op het einde van de videoclip mogen de maskers wel af en krijgen we de brede glimlach van alle dansers te zien.

Bekijk hier de videoclip van Permission to Dance:

Meer
Lees meer...