Nu ook officieel: Ed Sheeran schreef mee aan nieuw BTS-nummer ‘Permission To Dance’

Op vrijdag 9 juli verschijnt de volgende single van de Koreaanse boysband BTS. Op diezelfde datum kan je ook het minialbum ‘Butter’ kopen, waarop het nieuwe nummer en de monsterhit Butter te vinden zijn. De nieuwe single heet Permission To Dance en niemand minder dan Ed Sheeran werkte eraan mee.

BTS voert op dit moment nog steeds de Billboard Hot 100 aan met Butter maar volgende week zijn ze daar al met hun volgende hit. Het nieuwe nummer kreeg de naam Permission To Dance en werd gemaakt door een indrukwekkend team.

Permission To Dance

Vandaag kondigde BigHit Music officieel de titel van de nieuwe single van BTS aan, maar die titel werd al door verschillende personen verklapt in de afgelopen weken. Eerst deelde Colombia Music Japan de tracklist van het minialbum ‘Butter’ al per ongeluk. Daarop stond al te lezen dat de twee nummers op het album Butter en Permission To Dance waren. Later verklapte Ed Sheeran dat zijn favoriete nummer van BTS “hun aankomende single Permission To Dance” was. En tot slot bevestigden ook de zeven leden van BTS zelf de titel van de single in een livestream.

En nu is er dus ook de officiële aankondiging. Daarbij komen we nog enkele extra zaken te weten over het nieuwe nummer. Zo is Ed Sheeran niet de enige die eraan mee werkte.

Team Shape of You

Aan Permission To Dance werkten naast Ed Sheeran ook Steve Mac, Stephen Kirk, Johnny McDaid en Jenna Andrews mee. Steve Mac werkte in het verleden al samen met verschillende boysbands, gaande van Westlife en 5ive tot One Direction en 5 Seconds of Summer. Daarnaast schreef hij ook al nummers voor P!nk, London Grammar, Years & Years en Shakira. Hij weet dus als geen ander hoe je een hit moet schrijven. Johnny McDaid kan je dan weer kennen als de gitarist en pianist van Snow Patrol. Daarnaast schreef hij ook al verschillende nummers voor andere artiesten zoals Alicia Keys, Zara Larsson en Robbie Williams.

Bovendien zijn Ed Sheeran, Steve Mac en Johnny McDaid het trio achter de monsterhit Shape of You van Ed Sheeran. De kans is dus groot dat Permission To Dance opnieuw een schot in de roos zal worden voor BTS.

Stephen Kirk en Jenna Andrews, de laatste twee namen bij de credits, schreven ook al mee aan Butter van BTS. Andrews werkte daarnaast ook al mee aan Dynamite van de Koreaanse boysband, maar ook aan nummers van Drake, Lil Nas X en Lily Allen.

Meer
Lees meer...