‘Butter’ van BTS voert na debuut op één voor vijfde week op rij Billboard Hot 100 aan als 11de nummer ooit

Tegenwoordig is records breken dagelijkse kost voor de Koreaanse boysband BTS. Deze week staan ze al voor de vijfde week op rij op de eerste plaats van de belangrijkste Amerikaanse hitlijst. Het nummer kwam ook binnen op de eerste plaats en een nummer dat zo lang op die positie blijft staan, is nog niet vaak voorgekomen in de geschiedenis van de hitlijst.

Butter van BTS is sinds vorige week de grootste hit van de groep (als we enkel naar de Billboard Hot 100 kijken als referentie). En deze week doet het zevental daar nog een schepje bovenop. Het nummer staat nu al voor de vijfde week op rij bovenaan de Billboard Hot 100 en verovert daarmee een plekje op een wel heel exclusieve lijst met elf nummers.

Vijfde week op één

Butter van BTS kwam op 3 juni op de eerste plaats binnen in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst, de Billboard Hot 100. In de volledige geschiedenis van de hitlijst slaagden er amper 54 nummers erin om binnen te komen op de eerste plaats. Maar niet veel van die nummers konden meer dan één week op die eerste plaats blijven staan.

In het verleden konden tien nummer het minstens vijf weken volhouden bovenaan de lijst. Butter van BTS is nu de elfde die daarin slaagt. Verder is BTS ook de eerste groep die een streak van vijf weken kan voorleggen sinds Boyz II Men met One Sweet Day in 1995-1996, dat nummer stond maar liefst 16 weken op de eerste plaats.

 1. Mariah Carey – Fantasy (8 weken)
 2. Mariah Carey & Boyz II Men – One Sweet Day (16 weken)
 3. Puff Daddy & Faith Evans feat. 112 – I’ll Be Missing You (11 weken)
 4. Elton John – Candle in the Wind 1997 / Something About the Way You Look Tonight (14 weken)
 5. Lady Gaga – Born This Way (6 weken)
 6. Baauer – Harlem Shake (5 weken)
 7. Adele – Hello (10 weken)
 8. Drake – God’s Plan (11 weken)
 9. Ariana Grande – 7 Rings (5 weken)
 10. Olivia Rodrigo – Drivers License (8 weken)
 11. BTS – Butter (voorlopig 5 weken)

100.000 keer verkocht

Een grote reden waarom Butter van BTS nu al de vijfde week op rij op de eerste plaats staat, is omdat het nummer enorm veel verkocht wordt. Zo ging het nummer sinds 21 mei elke week meer dan 100.000 keer over de toonbank.

Het is geleden van 2017 dat een nummer erin slaagde om in z’n eerste vijf weken telkens meer dan 100.000 keer verkocht te worden. Het laatste nummer dat daarin slaagde was Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber. Van die hit werden maar liefst twaalf weken op rij telkens meer dan 100.000 stuks verkocht. BTS heeft dus nog een hele tijd te gaan om dat record te breken.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Butter van BTS:

BTS komt op vrijdag 9 juli met een nieuw minialbum ‘Butter’.

Meer
Lees meer...