BTS scoort vijf nieuwe Guinness World Records met ‘Butter’

BTS is terug met een nieuwe zomerhit. Butter is zomers, retro en hyperaanstekelijk. Het nummer verscheen afgelopen vrijdag en leverde de groep nu al, amper vier dagen later, vijf nieuwe wereldrecords op. Vijf records die te vinden zullen zijn in het nieuwe Guinness World Record-boek.

Butter, het nieuwste nummer van BTS, is goed op weg om een nog grotere hit worden dan Dynamite vorig jaar. Zo wist het nummer nu al verschillende wereldrecords scherp te stellen.

Vijf Guinness World Records in één weekend

Dat het nummer een schot in de roos is, tonen de vijf – ja, vijf – nieuwe wereldrecords die BTS veroverde in vier dagen tijd. Het gaat om vier records op YouTube en eentje op Spotify.

De vijf nieuwe records brengen het totale aantal noteringen van BTS in het Guinness World Record-boek op 23.

YouTube

De eerste twee records die BTS te pakken heeft, werden gebroken bij de lancering van het nummer. Tijdens de première van de videoclip van Butter op YouTube, om 6 uur Belgische tijd, waren 3,9 miljoen mensen tegelijk aan het kijken. Goed voor twee records. Die van meeste kijkers tijdens de première van een videoclip op YouTube en die voor de meeste kijkers tijdens de première van een video algemeen. Beide records waren al in handen van BTS. De première van hun vorige zomerhit Dynamite wist namelijk 3 miljoen kijkers de lokken.

De volgende twee YouTube-records haalde BTS 24 uur later binnen. Het gaat daarbij om de records voor meest bekeken muziekvideo op YouTube in 24 uur en de meest bekeken muziekvideo van een K-popgroep in 24 uur. Butter van BTS haalde in 24 uur namelijk 108,2 miljoen views. Ook hier stelden ze hun eigen record scherp dat ze hadden gezet met Dynamite. Toen ging het om 101,1 miljoen views. BTS is daarmee ook de enige artiest ooit die meer dan 100 miljoen views in 24 uur kon verzamelen op een video en dat nu al twee keer.

Spotify

Het vijfde en (voorlopig) laatste Guinness World Record dat BTS aan z’n waslijst aan records kan toevoegen is er eentje van Spotify. Daar werd Butter in de eerste dag 11.042.335 keer beluisterd. Geen enkel nummer deed ooit beter op de streamingdienst.

Eerder dit jaar brak BTS op Spotify ook al een ander indrukwekkend record. Ze haalden toen een totaal van 16,3 miljard streams op de streamingdienst. Daarmee braken ze het record van Coldplay (16,1 miljard) werden ze de meest gestreamde groep op Spotify.

Bekijk hier de videoclip van Butter van BTS:

Meer
Lees meer...