Left Right
scrollTop top

BTS komt met nieuwe single en minialbum op 9 juli


BTS Butter album
© YouTube HYBE LABELS

De Koreaanse band BTS zit voorlopig nog steeds niet stil. Hun online concert ‘Sowoozoo’ zit er nog maar net op en er is al opnieuw iets om naar uit te kijken. De groep komt op vrijdag 9 juli namelijk met een minialbum, waarop naast de hit Butter ook een nieuwe single te vinden zal zijn.

Na afloop van de tweede dag van het livestream-concert ‘Sowoozoo’ van BTS kwam er een aankondiging dat er om middernacht Koreaanse tijd (17 uur Belgische tijd) “iets” zou droppen van de boysband. En nu weten we wat dat is.

‘Butter’

De nieuwste hit van BTS, Butter, stond nog niet op een album, maar daar komt binnenkort verandering in. Op vrijdag 9 juli verschijnt namelijk het nieuwe minialbum ‘Butter’, waarop het nummer Butter uiteraard te vinden zal zijn. Samen met het album zal ook een nieuwe single verschijnen. Die komt uit op 9 juli om 13 uur Koreaanse tijd (6 uur ’s morgens Belgische tijd). Over dat nieuwe nummer zegt BIGHIT Music alvast het volgende: “Het zal je hart doen kloppen op het ritme van de positieve energie van BTS”.

Het minialbum zal verkrijgbaar zijn in twee versies: ‘Peaches’ (in het oranje) en ‘Cream’ (in het geel). Dit is een knipoog naar het nummer Blood, Sweat and Tears van BTS dat in 2016 verscheen. Je kan het minialbum vanaf 15 juni 11 uur Koreaanse tijd (4 uur ’s nachts Belgische tijd) pre-orderen.

9 juli

De dag van de release van het minialbum is niet toevallig gekozen. 9 juli is namelijk een speciale dag in de geschiedenis van BTS. In 2013, toen BTS nog geen maand bestond, werd op 9 juli de naam van de fandom van de groep bekendgemaakt.

Op die dag, acht jaar geleden, zag dus de ARMY van BTS het levenslicht. Het minialbum wordt op die manier dus een verjaardagscadeautje van BTS aan zijn fans.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…