Left Right
scrollTop top

BTS komt vandaag met grote aankondiging


BTS Butter performance
© YouTube BANGTANTV

Het waren twee bewogen dagen voor de fans van BTS. De Koreaanse band streamde dit weekend twee liveconcerten om z’n achtste verjaardag te vieren. Op het einde van het tweede concert kregen fans een verassende boodschap die later vandaag verduidelijkt zal worden.

BTS hield gisteren en vandaag online concerten voor hun fans. Daarbij konden honderdduizenden fans over de hele wereld live meegenieten van oude, nieuwe en speciale versies van nummers. Op het einde van de tweede show kwam er echter een onverwachte boodschap.

Nieuws om 17 uur

In een vals nieuwsbulletin kregen we te horen dat er een “vreemd object” was gespot boven Seoul. Dat object was een groot logo van BTS. Voorlopig hadden ze nog geen informatie over dat object, maar later, om middernacht Koreaanse tijd, zouden ze terugkeren met meer nieuws.

Middernacht Koreaanse tijd, of 17 uur Belgische tijd, is doorgaans het uur waarop BTS grote aankondigingen maakt. Daardoor lijkt dat ook vandaag het geval te zijn. Fans hebben voorlopig twee mogelijke theorieën over het nieuws dat BTS vandaag zal aankondigen.

Nieuwe tourdata?

Een eerste mogelijkheid is nieuwe tourdata. Amerikaanse fans konden al in het voorjaar van 2020 tickets kopen voor de ‘MAP OF THE SOUL’-wereldtournee van BTS. De ticketverkoop voor de Europese tak van die tour werd de dag voor de verkoop gecanceld door de uitbraak van het coronavirus. Daardoor werd de wereldtournee ook voor onbepaalde tijd uitgesteld. Fans die een ticket hadden, konden dat wel bijhouden. Maar voorlopig is er dus nog geen nieuws over nieuwe data.

Ondertussen is er over de hele wereld meer uitzicht op verbetering. Zo kunnen in ons land vanaf augustus opnieuw massaevenementen met tot 75.000 bezoekers doorgaan en ook andere landen zetten de deur open voor concerten en festivals. Daardoor bestaat de kans dus dat ook BTS nieuwe data heeft kunnen vastleggen voor de wereldtournee. Deze theorie wordt gestaafd doordat BTS in het korte fragment zei dat er mogelijk andere logo’s verschijnen in andere steden over de wereld. Misschien dus de andere steden waar de tour zal landen.

Een nieuw album?

Een andere theorie is dat BTS straks een nieuw album aankondigt. De groep kwam op 21 mei met de nieuwe single Butter, maar die is voorlopig nog niet te vinden op een album. In de Zuid-Koreaanse pers zijn er al enkele weken geruchten dat BTS met een nieuw album zou komen in juli en daarbij kwam de datum 9 juli al meermaals terug.

HYBE, het agentschap achter BTS, reageerde al op die geruchten, maar bleef daarbij opvallend vaag. “We zullen jullie informeren over de plannen van onze artiesten wanneer de plannen vastliggen”. Een nieuw album op vrijdag 9 juli lijkt er nu dus mogelijk aan te komen. Deze theorie wordt namelijk ook bevestigd doordat er op de aankondiging een fake telefoonnummer te zien was. Dat nummer was 0613-0709. Daarbij staat ‘0613’ voor 13 juni, de dag waarop BTS in 2013 hun debuut maakte. ‘0709’ zou dan verwijzen naar 9 juli, de dag van de mogelijke album release.

Al hoeft dat niet noodzakelijk het geval te zijn. 9 juli is namelijk een speciale dag voor BTS en hun fans. Op 9 juli 2013 werd namelijk de naam voor de fans, ARMY, vastgelegd. Het cijfer kan dus ook simpelweg een verwijzing zijn naar de verjaardag van BTS en die van ARMY. Wat het nieuws echt is, zullen we om 17 uur te weten komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…