Left Right
scrollTop top

BTS komt met nieuwe tour naar drie Europese steden


BTS MAP OF THE SOUL TOUR
© Big Hit Entertainment

K-popsensatie BTS keert terug naar Europa. De nieuwe wereldtour brengt de Zuid-Koreaanse boysband voorlopig naar tientallen steden in Azië, Noord-Amerika en Europa. In Europa gaat het om drie steden: Londen, Berlijn en Barcelona. Maar er zouden nog extra data aangekondigd worden.

De razend populaire K-popgroep BTS gaat opnieuw op wereldtournee. Met deze nieuwe tour zullen ze hun opkomende album, ‘MAP OF THE SOUL: 7’, promoten. Vorig jaar stond BTS nog in twee Europese steden, Londen en Parijs. Dit jaar kozen ze drie Europese steden uit.

Tour

Op 24 december 2019 deelde BTS, nog voor de aankondiging van volgende album ‘MAP OF THE SOUL: 7’, een mysterieuze foto op Twitter. Helemaal mysterieus was het niet, want er stond op de foto nogal groot het woord “tour” te lezen. In de caption stond dan weer “April 2020. Stay tuned”. We konden ons dus verwachten aan een nieuwe tour van de razend populaire K-popgroep die van start zou gaan in april 2020. Ondertussen zijn we een maand verder en begonnen de geruchten over de data van de tour steeds luider te worden.

Eerder deze week verschenen in verschillende steden in de Verenigde Staten en Canada schermen met de aankondiging van een BTS-concert in de stad. Daarnaast werden de namen van de leden van BTS ook geprojecteerd op grote gebouwen in diezelfde steden. De video’s van de projecties van de namen RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook circuleerden al snel op het internet. De steden waar de projecties gespot werden, zijn Orlando, Chicago, Santa Clara en Toronto, steden die dus waarschijnlijk binnenkort bezoek zouden krijgen van de grootste boysband van het moment. Hoewel er op dat moment nog niets bevestigd was, hing er duidelijk tournieuws in de lucht. En nu is er ook de officiële bevestiging.

MAP OF THE SOUL TOUR

Met een nieuwe post op Twitter en in z’n eigen app Weverse maakt Big Hit Entertainment, het agentschap van BTS, de concertdata bekend. Daarbij bevestigt het agentschap alle locaties die ze eerder teaseden, maar werden er ook data in Azië en Europa toegevoegd. BTS zal deze zomer optreden in Londen, Berlijn en Barcelona.

Vorig jaar verkocht de zevenkoppige boysband nog twee keer het iconische Wembleystadion in Londen uit. Dit jaar trekken ze opnieuw naar Londen, maar zullen ze niet meer in Wembley staan, maar wel in Twickenham stadium op 3 en 4 juli. Vervolgens trekt BTS naar Berlijn, waar ze op 11 en 12 juli spelen in het Olympiastadion. Het laatste deel van het Europese luik vindt plaats in Barcelona. Daar staat de boysband op 17 en 18 juli in Estadi Olimpic Lluis Companys.

Op de planning staat ook nog een vraagteken. Dit staat op het weekend van 13 en 14 juni, waarop BTS dus te zien zal zijn op een nog onbekende locatie. Dit zal waarschijnlijk een speciaal concert worden aangezien het op 13 juni precies 7 jaar geleden zal zijn dat BTS debuteerde. In een persbericht bij de tourdata laat Big Hit Entertaiment wel weten dat er nog extra data zullen worden toegevoegd eens deze bevestigd zijn. Daarbij is het wel nog niet duidelijk of het gaat om nieuwe steden of extra concerten op dezelfde locaties.

‘MAP OF THE SOUL: 7’

De tour zal zich focussen op de nummers uit de ‘MAP OF THE SOUL’-reeks van BTS. Vorig jaar verscheen het eerste album van die reeks: ‘MAP OF THE SOUL: PERSONA’. Op 21 februari 2020 zal het tweede (en waarschijnlijk laatste) album van die reeks verschijnen.

‘MAP OF THE SOUL: 7’ verschijnt dus binnen een maand, maar het album werd nu al een recordaantal keer besteld. Dat is opmerkelijk, want eigenlijk is er over dat album op dit moment bijna niets bekend. BTS lanceerde wel al twee nummers van het album en maakte duidelijk dat er een sterke link zal zijn met kunst.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452