BTS breekt nu al records met album dat pas volgende maand uitkomt

BTS kondigde onlangs hun nieuwe album, MAP OF THE SOUL: 7 aan. Dat album verschijnt op 21 februari, maar in de aanloop naar die lancering, lost BTS bij mondjesmaat teasers, foto’s en zelfs al enkele nummers van het album. Het eerste daarvan werd gisteren gelanceerd en wist al meteen enkele records op z’n naam te schrijven.

Als je de komende maand ‘MAP OF THE SOUL’, ‘Shadow’ of ‘Ego’ ziet trenden op Twitter, dan heeft dat waarschijnlijk iets te maken met de K-popgroep BTS. De Koreaanse boysband brengt namelijk op 21 februari hun nieuwste album uit. En de lancering daarvan gaat gepaard met meer dan een maand vol extraatjes.

Interlude: Shadow

Het eerste nummer van ‘MAP OF THE SOUL: 7’ werd gisteren gelanceerd. Interlude: Shadow is een solonummer van rapper Suga en vormt het vervolg op Intro: Persona van het album ‘MAP OF THE SOUL: PERSONA‘.

https://twitter.com/Iiveterns/status/1215296924791791617

Interlude: Shadow had maar een halfuur nodig om z’n eerste record binnen te halen. De video voor dat nummer wist op die tijd namelijk al een miljoen likes te verzamelen op YouTube. Het vorige record stond op naam van BLACKPINK voor de clip van het nummer Kill This Love dat vorig jaar uitkwam. Ook Boy With Luv, de laatste single van BTS, haalde in een recordtempo een miljoen likes. Daarbij is het echter onduidelijk hoe lang het daar precies voor nodig had. De teller was namelijk bevroren tot 38 minuten na de lancering van het nummer en toen het geüpdatet werd, stond de teller op 1,2 miljoen. We kunnen er dus vanuit gaan dat de clip minder tijd nodig had om een miljoen te halen, maar hoe lang precies weet niemand. Ondertussen staat de teller van Interlude: Shadow op meer dan 20 miljoen views en meer dan 3,5 miljoen likes. Daardoor is Suga na PSY (bekend van Gangnam Style) en groepsgenoot RM de derde Koreaanse soloartiest met drie nummers met meer dan 3 miljoen likes op een YouTubevideo.

https://twitter.com/bts_geek_stats/status/1215531335202365440

Shadow

BTS Suga Interlude: Shadow
Big Hit Entertainment

Zowel de tekst als de video van Interlude: Shadow, zitten vol symboliek. In het begin van het nummer rapt Suga over de dromen die hij als kind had. “I wanna be a rap star/I wanna be the top/I wanna be a rockstar/I want it all mine/I wanna be rich/I wanna be the king/I wanna go win.”

Suga, die eigenlijk Min Yoongi heet, heeft nooit een geheim gemaakt van zijn depressie. Onder zijn alter ego Agust D bracht hij zo ook een heel album uit over zijn gevecht tegen zijn eigen demonen. Deze haalt hij ook opnieuw aan in Interlude: Shadow. “I wondered everyday how far I’d go/I came to my senses and I find myself here/Shadow at my feet/Look down, it’s gotten even bigger/I run but the shadow follows” Waarmee hij wil zeggen dat de duistere gedachten die hij heeft nooit echt weg lijken te gaan.

BTS
Big Hit Entertainment

De prijs van het succes

Hij droomde er, net zoals heel veel jonge Koreanen, altijd van om succesvol te worden, maar nu hij al die doelen bereikt heeft, leert hij steeds meer dat dat niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Want hoe feller het licht, hoe donkerder de schaduw. “As dark as the light’s intense/I’m afraid, flying high is terrifying/No one told me how lonely it is up here/I can leap in the air but can also plunge/People say, there’s splendor in that bright light but my growing shadow swallows me and becomes a monster/I only go higher and vertigo overtakes me”

Het zorgt ervoor dat Suga, in tegenstelling tot vroeger, er nu vaak van om opnieuw onbekend te zijn. “I rise, I hate it/I pray hoping to be okay/The moment I’m flying high as I wished, my shadow grows in that blasting stark light/Please don’t let me shine, don’t let me down, don’t let me fly” Hij gaat verder met een metafoor over hoe hoger je vliegt en hoe meer licht er op je schijnt, hoe groter je schaduw wordt.

Privacy

BTS Suga Interlude: Shadow
Big Hit Entertainment

De beelden in de clip versterken deze gevoelens. Wanneer Suga op een podium staat filmen duizenden gsm’s hem, maar wanneer hij als Min Yoongi tussen het publiek staat, ziet niemand hem staan. Dit is iets waar ook de andere leden van BTS al over gesproken hebben. Iedereen kent de leden van BTS als de persoon die ze publiek zijn, als hun Persona. Maar daarbij wordt er vaak vergeten achter de publieke BTS ook gewoon jonge twintigers schuilgaan.

BTS Suga Interlude: Shadow
Big Hit Entertainment

BTS heeft al vaker problemen gehad rond privacy. De boysband heeft veel fans, waarvan enkele extreem ver gaan om een glimp op te vangen van hun idolen. Zo worden de leden van BTS vaak bestormd in luchthavens of ontdekken fans in welke hotels ze verblijven. Er zijn ook netwerken van deze zogenaamde ‘sasaengs’ die informatie zoals telefoon- en vluchtnummers aan woekerprijzen verkopen.

https://twitter.com/btsarmy_74/status/1205876341981241346

In een livevideo sprak BTS-lid V zich daar onlangs nog over uit. Hij had het over fans die vluchtinformatie van BTS kopen en dan tickets boeken op dezelfde vluchten. Daarbij proberen ze ook om de stoeltjes rond de leden van BTS te reserveren. In de livevideo verklaart V dat hij het heel ongemakkelijk vind om op die manier op een vliegtuig te zitten. Vooral omdat het een van de weinige plaatsen is waar ze kunnen relaxen tussen hun drukke schema. In een andere livevideo was ook te zien hoe Jungkook telefoontjes kreeg van vreemde nummers die op die manier wilden controleren of ze wel echt zijn nummer hadden gekocht. Het is allemaal heel eng, maar het is de dagelijkse realiteit voor de grootste boysband van het moment. En dat is iets wat Suga in zijn solonummer probeert aan te kaarten.

https://twitter.com/bts_geek_stats/status/1215653832572702720

‘MAP OF THE SOUL: 7’

Interlude: Suga is dus het eerste nummer van het album MAP OF THE SOUL: 7 dat uitkomt op 21 februari. Je kan het album nu al pre-orderen via verschillende internationale websites, maar binnenkort zal die ook mogelijk zijn via de website van Fnac. Ook wat die pre-orders betreft lijkt het erop dat BTS opnieuw records gaat breken met het nieuwe album. Er zijn op dit moment namelijk al een pak meer albums verkocht dan in dezelfde periode bij het vorige album.

Voor de lancering van het album zal BTS de komende weken nog twee nummers uitbrengen. De tweede trailer Ego en de eerste single van het album. Daarnaast zullen er ook in verschillende steden over de hele wereld ‘Connect BTS’-evenementen plaatsvinden. Daarop kunnen fans samen genieten van beelden van hun favoriete band.

Bekijk hier de planning voor de comeback van BTS:

Meer
Lees meer...