Left Right
scrollTop top

BTS kondigt releasedatum nieuw album aan


BTS
© Sara Jaye Weiss / Shutterstock

Fans hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar volgende maand komt K-popgroep BTS met nieuwe muziek. Het vorige album ‘Map of the Soul: Persona’ werd een van de best verkochte albums van het afgelopen jaar, dus zal de opvolger het waarschijnlijk minstens even goed doen.

K-pop is niet langer een nichegenre binnen de muziek. Het afgelopen jaar slaagde het Zuid-Koreaanse muziekgenre erin om wereldwijd successen te boeken. Een grote factor daarbij was de populariteit van de boysband BTS. Hun laatste studioalbum ‘Map of the Soul: Persona’ kwam uit in april 2019. Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe muziek meer uitkwam van BTS. In de maanden daarna lanceerde de K-popgroep nog verschillende samenwerkingen, solonummers en de soundtrack van hun mobiele spel BTS WORLD.

21 februari

Het nieuwe album van BTS verschijnt op 21 februari. In K-poptermen spreekt men eigenlijk niet van een nieuw album, maar van een comeback. Die gaat dan gepaard met een nieuw album, een nieuwe single en een nieuwe tour. Die tour heeft BTS ook al aangekondigd. Vanaf april reist de zevenkoppige K-popgroep weer de wereld rond op de volgende wereldtournee.

Wie niet kan wachten tot het nieuwe album uitkomt en gewoon al weet dat hij of zij fan zal zijn, kan het album vanaf donderdag 9 januari pre-orderen.

‘Map of the Soul: 7’

Het volgende album van BTS wordt het tweede album uit de ‘Map of the Soul’-reeks. Het eerste album van die reeks verscheen in april 2019 en heette ‘Map of the Soul: Persona‘. Persona verwees daarbij naar de psychologie volgens Carl Jung. Hij omschrijft Persona als de persoon die je bent naar de buitenwereld. Het masker dat je opzet wanneer je jezelf in toont aan de wereld.

Binnen die theorie onderscheidt Jung nog twee andere archetypen: Shadow en Ego. Daarbij verwijst Shadow naar de verdrongen zwakheden, tekortkomingen en instincten van mensen. Ego vormt dan weer het uiteindelijke Zelf, het archetype van de orde en de eenheid, dat de andere archetypen met elkaar harmoniseert. Omdat de woorden ‘Shadow’ en ‘Ego’ ook al terugkwamen in de clip van Persona, de intro van ‘Map of the Soul: Persona’, gingen fans ervan uit dat het tweede album uit de reeks ‘Map of the Soul: Shadow’ zou worden. Maar dat werd het dus niet.

Het nieuwe album zal ‘Map of the Soul: 7’ heten. Maar dat betekent niet dat de populaire K-popgroep afscheid neemt van Jung. Integendeel. 7 is in het Koreaans namelijk “일곱”, uitgesproken klinkt dat als het Engelse “ego”. Het tweede album van de ‘Map of the Soul’-reeks wordt zo dus eigenlijk toch Ego.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810