K-popgroep BTS komt met nieuwe samenwerking met Lauv

Fans van BTS hebben opnieuw iets om naar uit te kijken. De K-poppers komen morgen (ja, morgen!) namelijk met een nieuwe samenwerking. Deze keer is het de Amerikaanse zanger Lauv die zijn stempel heeft gedrukt op een bestaand nummer van BTS.

De internationale sterren staan tegenwoordig in de rij voor een samenwerking met de razend populaire K-popgroep BTS. De zevenkoppige boysband beheerst de hitlijsten wereldwijd, dus is een samenwerking ook voor andere bekende artiesten vaak een gouden zaak. Deze keer is de eer weggelegd voor de Amerikaan Lauv.

https://www.youtube.com/watch?v=a-CihnlX2HA

Make It Right feat. Lauv

De samenwerking van BTS en Lauv wordt een herwerking van het bestaande BTS-nummer Make It Right. Dat nummer is te vinden op het album ‘Map of the Soul: Persona‘ dat in april dit jaar uitkwam. Ed Sheeran werkte al mee aan het originele nummer en nu zet er dus nog een andere artiest z’n schouders onder het nummer.

De nieuwe versie van Make It Right inclusief Lauv werd vandaag pas aangekondigd en zal morgen al uitkomen. Dat werd bevestigd door BigHit Entertainment, het bedrijf achter BTS. BigHit Entertainment maakte de samenwerking bekend met een foto waarop ook – zij het wazig – een tekening van een prins te zien is die klaar is om te vechten met een draak. Daardoor lijkt het er ook op dat morgen niet enkel het nummer zal verschijnen, maar dat er ook meteen een (geanimeerde) videoclip gelanceerd zal worden. We zullen het alleszins snel weten, want Make It Right feat. Lauv zal morgen om 18 uur Koreaanse tijd gelanceerd worden, dat is 11 uur in Belgische tijd. Het zal zo al de tweede nieuwe samenwerking van BTS worden op zeer korte tijd. Want op 27 september, amper drie weken geleden dus, kwam het nummer Chicken Noodle Soup uit van BTS-rapper J-Hope en Becky G.

Boys With Lauv

BTS en Lauv hebben al enige geschiedenis. Die begon op 28 april van dit jaar. Enkele weken nadat BTS ‘Map of the Soul: Persona‘, met daarop dus het nummer Make It Right, uitbracht. Die cd was Lauv duidelijk niet ontgaan, dus tweette hij “Laten we een nummer maken”.

Enkele maanden later was Lauv aanwezig bij het concert van BTS in het Wembleystadion in Londen. Daar ging hij backstage zelfs op de foto met de zevenkoppige K-popgroep. Daardoor werden de geruchten over een mogelijke samenwerking nog maar eens aangewakkerd. Onlangs postte Lauv de bewerkte versie van de foto’s die hij in Londen nam met BTS. Daarop had hij zichzelf, net als BTS in een witte plunje gehesen.

Bij de foto postte hij de boodschap “Did I finally #makeitright?“. Die tweet werd dan geretweet door BTS, met de boodschap “You always #makeitright“. Vooral het feit dat de beide artiesten de hashtag #makeitright gebruikten, deed heel wat fans vermoeden dat er een samenwerking aan zat te komen. Al snel circuleerde ook de datum al online. En niet veel later volgde de officiële bevestiging van de samenwerking.

Naast de remix van Make It Right, zou ook het volgende album van BTS, dat ‘Map of the Soul: Shadow’ zou heten, voor de deur staan. Fans van BTS hebben dus heel wat om naar uit te kijken.

Meer
Lees meer...