‘Doctor Who’: Years & Years-zanger Olly Alexander genoemd als nieuwe Time Lord, manager ontkent

Olly Alexander lijkt dan toch niet de nieuwe Time Lord in Doctor Who te worden. De zanger van Years & Years, die recent de hoofdrol speelde in It’s a Sin, was genoemd voor die rol, maar zijn manager ontkent die geruchten. Het is dus nog onduidelijk wie Jodie Whittaker zal opvolgen.

Begin dit jaar doken de eerste geruchten op rond het vertrek van Jodie Whittaker in Doctor Who. Zij volgde in 2017 Peter Capaldi op als The Doctor en was zo de eerste vrouw in die rol na twaalf mannen. 2021 lijkt echter haar laatste jaar te zijn als Time Lord. Officieel is dat nieuws echter nog steeds niet. Daarvoor is het nog wachten op de bevestiging van de zender BBC.

It’s a Sin

Ondanks het uitblijven van die bevestiging is de geruchtenmolen rond de opvolger van Jodie Whittaker al in volle gang. De krant The Sun kwam daarbij afgelopen weekend op de proppen met de naam Olly Alexander. De 30-jarige Brit is vooral bekend als zanger van Years & Years (King, Shine). Daarnaast is hij echter ook actief als acteur.

Bron: Instagram

Zijn doorbrak als acteur kende hij recent met de reeks It’s a Sin waarin Alexander één van de hoofdrollen speelt. Die reeks is van de hand van Russell T Davies die in het verleden naam maakte als scenarist van Doctor Who. Zo zou de succesvolle BBC-serie volgens The Sun uitgekomen zijn bij Olly Alexander als volgende Doctor.

De manager van de zanger/acteur, Martha Kinn, heeft die geruchten nu echter ontkend op Instagram. “Hoewel Olly vaak wordt benaderd door Cybermen, ben ik bang dat ik deze speculatie moet uitroeien”, schreef ze. “Hoe leuk het ook is om de belangstelling voor dit verhaal opnieuw te zien ontstaan, het is gewoon niet waar. Hoe gek het ook klinkt, Olly concentreert zich voorlopig op zijn muziek.”

Years & Years

Die muziekcarrière speelt zich nog steeds af bij Years & Years, al staat dat project wel voor een grote verandering. De groep maakte enkele maanden geleden namelijk bekend als soloproject van Olly Alexander door te gaan, zonder bandleden Emre Turkmen en Mikey Goldsworthy.

Meer
Lees meer...