Gerucht: Jodie Whittaker verlaat ‘Doctor Who’ aan eind van volgend seizoen

Het ziet ernaar uit dat Jodie Whittaker binnenkort afscheid neemt van haar rol als The Doctor in de serie Doctor Who. Dat blijkt alvast uit berichten van The Daily Mail.

“Het is allemaal erg mysterieus, maar op de set is bekend dat Jodie Whittaker vertrekt en dat ze zich opmaken voor een regeneration. Haar vertrek is heel geheim, maar de komende maanden zal de komst van de veertiende dokter moeten worden gefilmd. Het is erg spannend”, zegt een anonieme bron in The Daily Mail.

Eerste vrouw

Whittaker volgde in 2017 Peter Capaldi op als The Doctor. Daarop was toen veel kritiek aangezien zij de eerste vrouw is die deze rol op zich neemt. Maar liefst twaalf mannen gingen haar vooraf.

Tot nu toe zijn er al twee seizoenen en twee specials met haar als Time Lord opgenomen en uitgezonden. De meest recente special – met de naam Revolution of the Daleks – was zopas nog maar te zien op nieuwjaar op de BBC. De opnames voor het dertiende seizoen van Doctor Who zijn op dit moment bezig. Die afleveringen zouden eind dit jaar uitgezonden worden.

Als Jodie Whittaker echt de reeks verlaat, zet ze de trend van haar voorgangers verder. David Tennant, Matt Smith en Peter Capaldi bleven namelijk ook allemaal drie seizoenen de rol van The Doctor vervullen. Enkel Christopher Eccleston, de eerste Doctor sinds de revival in 2005, was maar één seizoen te zien.

BBC weigert commentaar

BBC wil de geruchten over het vertrek van Whittaker voorlopig niet bevestigen of ontkennen. “We geven geen commentaar op speculaties over de toekomst van Jodie in de show”, klinkt het daar.

Meer
Lees meer...