Deze week nieuw op Netflix: ‘Disenchantment’ van Matt Groening, een nieuwe romcom en het tiende seizoen van ‘Doctor Who’

Matt Groening, bedenker van The Simpsons, heeft een nieuwe reeks en ze verschijnt exclusief op Netflix en dat meteen al voor twee seizoenen, waarvan het eerste nu beschikbaar is. Maak kennis met de alcoholverslaafde prinses Bean die rebelleert tegen haar vader, of ga voor iets helemaal anders en leef mee met Lara Jean in de nieuwe romcom To All The Boys I’ve Loved Before.

Series

Het was al een tijdje aangekondigd, maar nu is het ook echt zover: Disenchantment staat online, de nieuwe reeks van The Simpsons– en Futurama-bedenker Matt Groening. Dat zo’n man zijn reputatie meeneemt, dat is duidelijk, maar Disenchantment is geen kopie van The Simpsons. Deze reeks speelt zich af in een middeleeuwse fantastiewereld die nog het meest doet denken aan Game Of Thrones: er worden hoofden afgehakt en vrouwen schaamteloos uitgehuwelijkt en het hoofdpersonage is een alcoholverslaafde prinses, prinses Bean, die rebelleert tegen haar vader.

“We mogen van Netflix doen wat we willen. Het is aan ons om de regels te maken en onszelf in te houden wanneer dat nodig is”, vertelde mede-creator Josh Weinstein, die in de jaren 90 ook showrunner was van The Simpsons en Groening dus al lang kent, in de Nederlanse krant NRC Handelsblad. Bovendien bestelde Netflix meteen twee seizoenen – 20 afleveringen – van de reeks. Dus of dit nu een succes wordt of niet: in 2019 kunnen we nog eens tien afleveringen verwachten.

Daarnaast heeft Netflix ook het tiende seizoen van Doctor Who toegevoegd, wat maakt dat je nu seizoen 5 tot en met 10 op de streamingsdienst kan vinden. Dat wil dus zeggen dat we op Netflix toe zijn aan het laatste van de drie seizoenen waarin Peter Capaldi gestalte gaf aan de tijdreiziger. Capaldi was de 12e Doctor.

Uitzending van die reeks dateert al van ongeveer een jaar geleden. Het 11e seizoen sinds de revivial van de reeks in 2005 wordt vanaf oktober op BBC verwacht. Daar zal de Doctor voor het eerst – als we de kerstspecial niet meerekenen – een vrouw zijn: Jodie Whittaker.

Deze week is er ook opnieuw een nieuwe aflevering van Better Call Saul (S04E02) toegevoegd, kreeg het vijfde seizoen van The 100 zijn seizoensfinale (S05E13) en gaat Shooter nu ook echt in volle snelheid (S3E09) op zijn definitieve af, nu de serie is gecanceld. De producers zijn wel op zoek naar een overnemer voor de reeks.

Films

Met To All The Boys I’ve Loved Before zet Netflix nu in op de verfilming van de succesvolle bestseller van Jenny Han (die de Nederlandse titel Aan Alle Jongens Van Wie Ik Hield meekreeg). Het verhaal gaat over Lara Jean, een meisje op de middelbare school dat het moeilijk heeft met het uiten van haar emoties waardoor ze nooit aan een jongen kan vertellen wat ze voor hem voelt. Ze besluit daarom om vijf van haar crushes van wie ze ooit hield een brief te schrijven die ze nooit verzendt. Tot ze merkt dat iemand anders dat in haar plaats deed waardoor de vijf jongens én de hele school nu te weten komen wat ze precies voelde en voor wie…

De film vindt een mooie balans tussen de emoties van hoe het is om verliefd te zijn als jongere en het aantonen van hoe het is om gevangen te zitten middenin die gevoelens omdat je verlamd wordt door angst. Lara Jean is bang om mensen dichtbij te laten komen omdat ze bang is van verlies. Een film met een gekunsteld uitgangspunt zal je helemaal vertederen door zijn kloppend hart en zijn warme personages.

Wie niks voelt voor een warm kloppend hart en tederheid kan nog altijd Sausage Party (2016) aan zijn lijst toevoegen. Deze animatiefilm van onder andere Seth Rogan en Jonah Hill gaat ervan uit dat onze supermarktrekken volstaan met bezielde en levende etenswaren die kunnen denken, zien en voelen. Sausage Party was KNT in de filmzalen, er zijn dan ook héél wat aangebrande moppen te maken die met worstjes te maken hebben…

Reality

En tot slot kunnen we nog gaan goochelen ook. Of beter gezegd: Justin Willman etaleert zijn grote en kleine trucs op straat voor mensen zoals u en ik die zich vervolgens de hele tijd afvragen “hoe zoiets toch in godsnaam mogelijk is???”

Die truc met de spin in de trailer vinden wij alleszins ook erg vies…

Je gading nog niet helemaal gevonden of Disenchantment al helemaal uitgekeken? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Meer
Lees meer...